Районен съд-Благоевград реши: Домашен арест за експолицаите Борис Николов-Силата и Валентин Валеов

Filed under: Благоевград |

Ескорт от 10 полицаи доведоха обвиняемите в залата, изгониха родителите им

 32-01-03  news244(12) copy

Дамата бивши полицаи, които преди два дни бяха обвинени в опит за грабеж на офис Easypay в центъра на Благоевград – Борис Николов-Боре Силата и Валентин Валеов, бяха пуснати под домашен арест вчера от магистратите в Районен съд в областния център.

32-01-03  IMG_2197 copy

Съдия Георги Янев промени мярката за неотклонение на арестуваните пред офис на бул. „Св. св. Кирил и Методий” в Благоевград бивши полицаи, съдът прецени, че задържането под стража е сериозна мярка за опита им за грабеж и я замени с по-леката – „домашен арест“. Делото срещу двамата обвинени стратира при невиждани мерки за сигурност, точно в 15,30 ч десет полицаи доведоха обвиняемите, които бяха закачулени с качулки, в съдебната зала, където по искане на прокурор Биляна Гълъбова делото тръгна при закрити врата.

32-01-03  P1210787 copy

Родителите на Борислав Николов – Николай и Таня, влязоха в съдебната зала, но те също бяха принудени да я напуснат отново по искане на прокурор Гълъбова. През цялото време пък, докато течеше заседанието, вратата на залата остана стриктно охранявана от полицаите, които не позволяваха на никой да припари до нея. „Такова чудо не съм виждал. Ще съдя местната полиция”, това каза възмутен пред наш екип бащата на Боре Силата – 70-годишният Николай, минути след като бе помолен да напусне залата заедно със съпругата си Таня. „Синът ми се третира като престъпник, това е безобразие.

32-01-03  P1210789 copy

Той и Валентин Валеов са абсолютно невинни и станаха жертва на капан, подложен им отвисоко. Това са софийски истории, преди 6 месеца, през лятото на миналата година, Боби се прибра от Америка, където живее от години. Дойде в България, защото в София води сериозно дело за палежа на дискотеката, която стопанисваше преди три години. Заведе иск за 250 000 лв. обезщетение срещу неизвестен извършител, затова сега се случи всичко това. Задържането на двамата с колегата му е абсолютна инсценировка на софиянци и аз няма да оставя нещата така”, категоричен бе бащата на Боре Силата – Николай. Майката на Борислав – Таня, пък сподели, че е абсолютно убедена в невинността на сина си и неговия колега. „Опитват се да очернят и двамата, но справедливостта ще възтържествува. Познавам детето си и колегата му, знам, че са невинни, че това е капан. Те не могат да извършат подобна низост”, през сълзи каза тя. Както писахме в края на изимналата седмица, двамата Боре Силата и колегата му Валентин Валеов от Симитли бяха задържани при специализирана акция на спецченгета от София и Благоевград пред офиса на финансова институция Easypay при опит да направят въоръжен грабеж на колата с инкасото. Директорът на полицията в Благоевград Васил Митов пък заяви, че Борислав Николов е бил следен от известно време по оперативен сигнал в ГД „Национална полиция” за готвен удар срещу чейндж бюра.

Снимките:

1 Обвиняемите бяха доведени в съдебна зала при изключителни мерки за сигурност.

2 Майката на Борислав Николов  – Таня, се надяваше на справедливост.

3 Бащата на Боре Силата – Николай, се закани, че ще съди полицията в Благоевград.

4 Полицаи стриктно охраняваха залата, докато течеше заседанието на магистратите и не допуснаха никой до вратата.

 

Spread the love