БСП се обявиха категорично срещу разполагането на чужди войски на наша територия, Миков: България търпи огромни загуби от санкциите срещу Русия, трябва да се отменят!

Filed under: България |

Ние сме коректни членове на Северноатлантическия пакт, но не бива да ставаме прифронтова държава, заяви лидерът на БСП

33-19-01-bsp-se-obqviha-kategorichno-sreshtu-razpolaganeto-na-chujdi-voijski-v-bylgariq-284926

Тези дни ЕК обяви, че от налагането на санкциите срещу Русия загубите са 23 милиарда евро. България е изключително губеща от налаганите контрасанкции от страна на Русия. Българските предприятия, износители, туризъм плащат много висока цена на това, което се случи. Това заяви на пресконференция на „Позитано“ 20 лидерът на БСП Михаил Миков. „В този смисъл ще търсим включително и чрез нашите представители в ЕП европейска солидарност“, допълни той.
„Защото има и косвени санкции – затварянето на пазарите на Русия за хранителни и европейски продукти води до намаляването на цените им и в България, което води до занижаване на тези храни у нас. В момента изкупната цена на млякото у нас е 50 ст. Ще настояваме от правителството за спешни, адекватни, бързи мерки за защита на българските производители“, заяви Миков.
Според него разумната позиция спрямо ситуацията в Украйна би била като тази на Турция – по отношение на Ирак: „Ние сме коректни членове на Северноатлантическия пакт, но не бива България да бъде прифронтова държава – така, както се разглежда от някои политици. И това е въпрос на отстояване на позиция и аргументи, които биха били чути от нашите европейски партньори“.
Миков посочи, че всяка политическа партия трябва да заяви своята ясна позиция за конфликта в Украйна. „Винаги, когато има въпроси, при които трябва да се поставят национални въпроси над партийните, аз съм готов за разговори“.

Spread the love