Запалиха голфа на Малкия Петел в Благоевград, Божидар Митов: Синът на цигарения бос Илия Дамянов – Дамян е в дъното, заплаши да убие и кучето ми

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Колата била внесена току-що от чужбина, изпепели я коктейл „Молотов”

34-04-01  0c0c443 copy

Пореден умишлен палеж на лек автомобил „Фолксваген Голф” 5 в Благоевград вдигна на крак екипи на полицията и пожарната в областния град през отминалата нощ. Инцидентът стана малко след 01:44 часа през нощта, докато всички спели. Колата, която е собственост на 22-годишния Божидар Митов от Благоевград, повече познат на хората в града с прякора Малкия Петел, била паркирана на ул. ”Свобода”№ 4 в квартал „Еленово“, където той живее. Според собственика на автомобила пожарът е умишлен и запален с коктейл „Молотов“, който е разлят в купето на колата, което се превърнало в причина за бързото изгаряне на цялата вътрешност на возилото.

34-04-01  624bd6d9 copy 34-04-01  602c550 copy

Автомобилът бил внесен преди дни от чужбина, научи „Вяра”. Боби Петела дори не успял да се порадва на новата придобивка, колата даже все още била и без регистрационни табели. Засега не е ясно дали става въпрос за умишлено опожаряване, или авария, информираха от полицията в Благоевград, и допълниха, че разследващите все още работят по случая. Вече е започнало разследване за престъпление по чл. 330 от НК – умишлен палеж, допълниха от там. Една от основните версии, по които органите на реда обаче работят, е сплашване, информираха ни пък запознати. Боби Петела е убеден: „Синът на цигарения бос в Благоевград Илия Дамянов – Дамян е основният извършител на грозното деяние”.

Наш репортер научи, че към 02:30 часа на отминалата нощ собственикът на автомобила Божидар и брат му Радослав Митови дори са пуснали жалба при дежурния офицер на 01 РУП-Благоевград, където подробно описали проблемите и заплахите от страна на сина на известния цигарен бос Илия Дамянов – Дамян. Двамата братя работели при него като търговски представители на цигари и алкохол по магазините, след което обаче напуснали, тъй като получили предложение за работа от друга конкурентна фирма с по-добро месечно възнаграждение. Проблемите с Дамян започнали именно след като двамата братя напуснали работа от фирмата на баща му Илия Дамянов. За коментар по темата се свързахме с потърпевшия Божидар, който бе категоричен: „Синът на чичо Ильо – Дамян, както му казваме в града Мано, започна да ни заплашва с брат ми да не ходим по магазините в Дупница и Благоевград, за да не им взимаме клиентите, защото ще ни се случи случка. 100% съм сигурен, че е дело на Мано, защото той беше казал на брат ми, че от напускането ни ще има последствия. И това, което му каза, е вече факт. Каза още, че ще ми убие кучето, ако не му го дам. И за малко да го убие преди няколко дни, едва го спасихме, платих 200 лв. на докторите да го шият. Надявам се полицията този път да си свърши работата, за да се спре този тормоз към мен и брат ми, в противен случай влизаме в саморазправа, от която никой няма да спечели“, допълни потърпевшият Божидар Митов.

Снимките:

1 Божидар Митов – Малкия Петел

2 и 3  Изгорелият автомобил

 

Spread the love