Убити босове управляват фирми от оня свят, Самоковеца върти ДАНС-2

Filed under: Искам думата,Последни |

Васил и Георги Илиеви продължават участието си в няколко търговски дружества, застрахователната империя ВИС-2 продължава да съществува, Иво Карамански е собственик в цели 26 фирми

34-10-01-Georgi-Iliev-343

Според данните от фирмените регистри, публикувани на сайта на ДАКСИ, начело на действащи дружества, някои от които дори са преминали наскоро необходимата пререгистрация, стоят хора като Васил Илиев, Георги Илиев, Антон Милтенов-Клюна, Иво Карамански, Косьо Самоковеца, Иван Тодоров- Доктора, Поли Пантев, Димата Руснака и Бай Миле. Всички те са покойници, но независимо от това продължават да имат свой бизнес, ако съдим от официалната фирмена информация в държавата.

34-10-01-Vasil-Iliev875263

„Недопустимо е имената на покойниците да продължават да фигурират в базата данни на ведомствата. Правосъдното министерство, Агенцията по вписванията и другите компетентни органи трябва да вземат мерки.

34-10-01-Poli-Pantev-1

Регистрирана фирма не може да бъде на името на мъртъв човек. Ако се държи стара информация, това е проблем“, коментира говорителят на Комисията за защита на личните данни Борислав Борисов. Проблемът идвал оттам, че имената им не са заличени от хората, които са оторизирани да се занимават с фирмената им дейност. По принцип те били длъжни да информират за измененията, които е претърпяло дружеството. „Ние обновяваме постоянно информацията, която получаваме по БУЛСТАТ. Проблемът е в Търговския регистър, не при нас“, обясниха от ДАКСИ.

 

Васил и Георги Илиеви

34-10-01-An.Miltenov-Klina

Според базата данни на фирмите у нас някогашният бос на ВИС-2 Васил Илиев участва в управлението на „Шанс-93“, която се занимава с търговия на едро. Наследилият бизнеса му по-малък брат Георги Илиев пък участва в управлението на две спортни сдружения, както и във фирмите „Фаворит-97“, която се занимава с хотелиерство, „Граф Цепелин“, регистрирана като търговски посредник, застрахователната ВИС-2 и вече пререгистрираната в търговския регистър „Ви Кей Джи Груп“, в която е съсобственик. Отгоре на всичко някогашната застрахователна империя ВИС-2 също продължава да съществува, сочат данните от фирмените регистри, публикувани на интернет страницата на ДАКСИ.

34-10-01-Kosyo-Samokovetsa-1

Антон Милтенов-Клюна

 

Антон Милтенов-Клюна фигурира в търговските регистри като участник в четири фирми. В една от тях продължава да бъде съдружник с популярния радио- и телевизионен водещ Боби Цанков, който бе обект на покушение.

 

Иво Карамански

34-10-01-karamanski

Добилият популярност като Кръстника на мафията Иво Карамански продължава да е собственик в цели 26 фирми, сочи извършената справка в публикуваните на сайта на ДАКСИ фирмени бази данни.

 

Иван Тодоров-Доктора

 

Иван Тодоров, по известен като Доктора, продължава да е съсобственик и управител на фирмата „СКУЗИ-2 – Тодоров и С-ИЕ“, регистрирана като търговски посредник. Той е и един от собствениците на „Източни финанси“ ООД, която се занимава с финансово посредничество.

Доктора участва понастоящем в две фирми.

 

Поли Пантев

 

Пантю Пантев, по известен като Поли Пантев, все още съществува в търговските регистри като собственик на 7 фирми. Една от тях „Вита Трейд“ ООД е регистриран производител на хранителни продукти. „ВИ Билд“ ООД пък се занимава със строителство.

 

Косьо Самоковеца

 

Константин Димитров-Самоковеца участва като собственик в три действащи фирми, а именно „Перун“ ООД, „ДАНС-2“ ООД и „Косьо 99“. Преди броени дни съдът отне част от имотите на Косьо Самоковеца, за които бе доказано, че са придобити чрез средства от престъпни дейности.

 

Дмитрий Минев-Руснака

 

Дмитрий Минев-Руснака продължава да е собственик и управител в пет фирми. Дружеството му „Кардинал М“ ЕООД е регистрирано като занимаващо се с хотелиерски дейности, а ДИМИАВТО – с обслужване и ремонт на автомобили.

 

Бай Миле

 

Соченият за близък до сръбския подземен бос Сретан Йосич Милчо Бонев-Бай Миле фигурира още в търговските регистри като собственик на пет фирми, една от които е в ликвидация. Дружеството му „Холидей БГ“ ООД е действаща фирма за товарен автомобилен транспорт.

Няма „отново” – времето на борчетата, на палките, бухалките не си е тръгвало

Битките на политиците да не би да са по-малко кървави?

Бих предложил друга гледна точка. Няма „отново”. Времето на борчетата, на палките, бухалките и т.н. не си е тръгвало. Има една дълбока приемственост, коментира през февруари 2012 г. Тихомир Стойчев от Националния антитерористичен и антикриминален форум. Сега коментираното заведение във връзка с Багата (Благой Иванов-Багата на 26 февруари 2012 г. бе прободен с нож при скандал в софийско заведение, б.р.) беше създадено още при трибуквените групировки. То беше свърталище на ВИС. Ние виждаме как през цялото време криминалният сектор оказва съществено влияние върху обществения и политически живот. Все повече се разширява периметърът на икономическите му възможности. Да не пропускаме това, че много наши законотворци направиха закони, които усилиха тази криминализация, дадоха възможност на криминалните фактори да прикрият миналото си и да се инфилтрират в обществото. Обществено-политическият живот се подреди така, че подобни състезатели могат да се появяват навсякъде по медиите. Когато ние бяхме спортисти, спортът служеше за усъвършенстване на личността. Сега с тези спортове, които се появиха у нас, се култивира един съвсем друг тип култура, за която е валиден само законът на джунглата. Един човек, който може да прилага насилие в спорта, предизвика реципрочно насилие отвън. Когато говорим за обществени катаклизми, за кризи, не можем да се доверим на версията за просто пиянско сбиване. Младите хора сега нямат възможност да получат свой шанс за обществена реализация.

От едната страна върхът на обществото е силно тампонирано от един и същи неподменим елит. От друга страна битките на политиците да не би да са по-малко кървави? Постоянно виждаме едни и същи изхабени фигури, които досега не са предложили никаква промяна. И точно тези хора ни се самопредлагат, водейки не по-малко “кървави” битки помежду си от тези, в които Багата участва. Той поне вдига флага на България, но пред кого? Каква е публиката на тези зрелища?

Интересува ли се някой чий е този флаг? Милиони се дават за залагания в тези свободни боеве. Дали това има връзка със случая на Багата, не знам. Говорят и за наркоинтереси, но не мисля, че мога да се произнасям по тези съмнения, изразени във фейсбук. Според мен всичко се свежда до социалното разслоение, социалната неподвижност на обществото, които са по-дълбоките причини за радикализацията в отношенията.

Говорим за пълната липса на капацитет както на политиците, така и на хората от специалните служби, от МВР. Точно преди да наръгат Багата, главният секретар на МВР се похвали с огромните успехи. Заяви и друго – че 15 нови босове са се появили само за последните два месеца. Ами защо не ги кажат кои са? Това са глупости! Ние вече не знаем искат ли управляващите да решат този най-рисков за обществото въпрос и кой точно ще го реши? Тези хора, които наложиха девоенизацията на МВР, всекидневно свиват възможностите на истинските работещи срещу престъпността на улицата. А иначе не се отказваме от фуражки с големи чела и цветни пагони и т.н. Пак казвам, нищо от миналото не си е отивало.

Просто хората, които в момента владеят службите, станаха предатели на тази система. Те предадоха българския народ. Моята прогноза е, че те няма да спрат. Научиха се да завоалират по-добре действията си, да ги крият от нас.

 

Снимки:

1 Георги Илиев

2 Васил Илиев

3 Поли Пантев

4 Антон Милтенов-Клюна

5 Косьо Самоковеца

6  Иво Карамански

 

 

 

Spread the love