Педагожката Анка Билярска: Шефката на РДНСК-Кюстендил Парашкева Мицова за 4 дни уреди със „законни” документи съседа ми Страшимир Божков, огради дома си като сараите на Доган

 

38-01-01 АНКА БИЛЯРСКА DSC00003 copy

Шефката на РДНСК-Кюстендил Параскева Мицова и подчинената й Галя Георгиева за четири дни уредиха документи за незаконен строеж на огромна бетонна ограда на бившия военен Страшимир Божков. „Той ми е съсед и всеки ден, вместо с „добро утро” или „добър ден” ме посреща с думите: „Ще те обезглавя, ще те разфасовам”, това обяви в редакцията на вестник „Вяра” дългогодишната начална учителка от град Рила Анка Билярска.

38-01-01 Парашкева Мицова copy

Повече от 7 години тя води безуспешна битка с институциите и съседа си Страшимир Божков, който точно на границата на имота си е позволил, без да му е дадена строителна линия, да вдигне масивна 20-метрова ограда с височина от 2,2 м.

38-01-01 -02 677 copy

„Оградата е чудо невиждано и се намира в село Блажиево. Такава няма и Доган на сараите”, сподели Билярска. Дотук всичко хубаво, но проблемът е, че оградата е умъртвила китната и тучна градинка на пенсионираната учителка.

39-01-01 SLAVKA PETROVA copy

„Родена съм в Блажиево, живея в имот, наследен от родителите ми, който обожавам. Имотът ми от южната страна граничи с имота на Страшимир Божков. Този господин, не зная как, но е много добре финансово и за него не е проблем да раздава подкупи наляво и надясно, за да получи това, което иска, дори и да не му трябва – просто ей така – за разкош или да пречи както на мен. Съсипана съм, защото си изгради висока и плътна ограда на самата гранична линия между двата имота.

38-01-01 488381929_o copy 38-01-01 27719844583_o copy

„С оградата ми се нанасят огромни материални щети, защото земята използвам за зеленчукова градина, защото оградата, освен че засенчва имота ми, спира и движението на въздуха. Освен това с помощта на две единични стълби Божков се прехвърля в имота ми и ми нанася и други вреди. Той ме плаши всеки ден и посяга на имуществото ми. Сряза ми катинари, разбива ми вратите. Изпитвам страх за живота си, той ме заплашва, страхувам се да нощувам в родната си къща. Освен всичко има връзки в полицията – брат му Йордан Божков е бивш полицай. Като дойде полиция у дома, униформените не си правят труда дори да вземат отпечатъци.

39-01-01 -ilian gerov-8 copy

Ако оградата беше прозрачна, щеше да му е трудно да се прехвърля в двора ми, защото по улицата минават хора и все някой ще го види, когато прескача оградата. Сега обаче високата и плътна ограда го прикрива и той издевателства над мен. Спомняте ли си случая със семейството на бившия премиер Иван Костов, които бяха ограбени – ако оградата на имота им беше прозрачна, то със сигурност съпругата или внучето на Костов щяха да забележат, че в имота и им обикаля човек със съмнително поведение.

39-01-01 Колата на Крум Маринов P1140852 copy 39-01-01 Крум Маринов P1140857 copy

Тази ограда е незаконна, защото за първи път разбрах, че имало някакво разрешение за строеж, от главния архитект на община Бобошево Славка Петкова, която вече работи в Дупница, на 13.06.2007 г., т.е. около 10 месеца след построяването на оградата. Питам кмета Крум Маринов защо главният архитект е издал разрешение, без да спази закона и защо не е уведомил РДНСК и защо не е издал копие от документа в седемдневен срок, кога и при какви условия и договорки е издаден този фалшив документ и как издават разрешение за строеж и забравят да му дадат строителна линия и да определят строителна площадка? Без необходимите строителни книжа е изградена и импозантна ограда. Същият си е позволил и допълнително застрояване – лятна кухня, фурна, пещ. Незаконното строителство е констатирано с констативни актове 69 и 70 от 10.08.2010 г. от служители на РДНСК. Божков прави възражение и със съдействието на кмета и главния архитект на Бобошево имотът му е признат за законен, въпреки че е в разрез със Закона за устройство на територията.

39-01-01 Сараи Доган 39-01-01 dogan

Смятам, че не толкова законът, колкото Параскева Мицова е човекът, който изкривява истината. Според вижданията, преценката и знанията ми оградата представлява масивен строеж. Мицова оказва натиск и върху техническия отдел на община Бобошево от високия си пост. Тя допринесе за задълбочаване на проблема. Нима трябва аз да наема няколко здрави безработни мъже и с копачи в ръце да съборим незаконната ограда. По същия начин ли трябва да постъпя и с незаконната водопреносна тръба на Божков, която минава през имота ми, въпреки че има улица и има техническа възможност за изнасяне на водопровода на улицата”, каза в редакцията на вестник „Вяра” Ана Билярска.

Тя предложи община Бобошево да бъде закрита. „Убедена съм, че община Бобошево не отговаря на броя на хората за обособяването си като община, няма работни места, няма нормално и адекватно обслужване на хората от региона. Парите, които държавата разпределя и изпраща в Бобошево, се използват само за увеличение на заплатите на общинските служители, без значение на тяхната квалификация. Самият кмет от строшен фолксваген още в първите месеци на кметуването си се метна на Ауди Q7. Като локация администрацията на община Бобошево е крайно неудобна за селата Блажиево, Каменик, Усойка и Бадино, чиито жители работят в град Дупница. Колкото по-малко готованковци и хрантутници на държавната ясла, толкова по-добре за държавната хазна. Общинските кметове задължително трябва да имат висше образование, а не само партийни книжки като Крум Маринов. Първо член на ГЕРБ, а после член на БСП и кмет. В община Бобошево никой не прави разлика между ГЕРБ и БСП, те са еднакво противни не само с преметачеството на кмета и партийния лидер Илиан Геров от ГЕРБ, които парцелират Бобошево и си го делят по братски. Редно ли е зам.-кметът да участва най-активно в купуването на общински имоти”, питат се хората и се чудят къде е прокуратурата, за да види има ли конфликт на интереси, къде е Бойко Борисов да види какъв зам.-кмет си има и как управлява с БСП.

Анка Билярска има 7 папки с документи, които с радост би предоставила на всеки прокурор.

Бобошевци питат откъде изникна замъкът, който се води собственост на брата на зам.-кмета на Бобошево Илиян Геров – Владимир. Както „Вяра” писа, сградата е кацнала на планинския хълм на разклонението за село Смочево, който е унищожен с кариера. Нанесъл е непоправими щети на природата, алармираха възмутени жители на Смочево, сред които и Христо Бобошевски, който отглежда череши. Хората се притесняват, че в района около строежа на зам. кметския брат са изкоренени много дървета и са застрашени местообитанията на много птици, които попадат в защитена зона Скрино за редки видове пернати. Кариерата е унищожила стария път за село Смочево, който е туристическа дестинация и по който св. Иван Рилски е отивал от Бобошево до Рилския манастир, обезпокоени са хората.

Владимир Геров започна строежа на така наречения от хората „замък” за стотици хиляди левове през 2013 г. Когато започнал строежът на замъка, хората помислили, че някой милионер от Америка се е върнал и го прави. Шушука се, че при строежа са попаднали на тракийски гробници и около замъка има скални мегалити, които още стоят.

Страшимир Божков е осъден за подаване на документи с невярно съдържание. До края на седмицата КОС трябва да се произнесе по втора пратка документи с невярно съдържание, предоставени на РДНСК-Кюстендил.

„Но проблемът не е Божков, а служителите на РДНСК, които си затварят очите и му дават възможност да си прави каквото си иска”, категорична е Билярска.

Снимките:

1 Анка Билярска

2 Парашкева Мицова

4 Славка Петкова

5 и 6 Оградата, освен че засенчва имота ми, спира и движението на въздуха, каза Билярска

7 Илиан Гергов и Костадин Костадинов

8 Джипът „Ауди“ на Крум Маринов

9 Крум Маринов

10 Сараите на Ахмед Доган

11 Ахмед Доган

Spread the love

3 коментара за: Педагожката Анка Билярска: Шефката на РДНСК-Кюстендил Парашкева Мицова за 4 дни уреди със „законни” документи съседа ми Страшимир Божков, огради дома си като сараите на Доган

 1. Тая всички я знаят че е луда и незнам този „вестник“ може да се занимава с такива глупости. Явно имат доста празнотии по тиража си за да ги пълнят с интевютата на психично болни и освидетелствани.

  Georgi
  2015/февруари/17 at 17:36 PM

 2. Moje li da pishete takiva gluposti i napalno nevernnni danni za chovek koito cql jivot e bil voenen i nikoga ne e kral i lagal.Parvoto, koeto e vaprosnata ograda e savsem normalna dvorna ograna sas vsichki nukni dokumneti za neq izvadi po napalno zakonen red s chakane i hodene po institucii mnogokratno.Kak moje edna napalno luda v bukvalniq smisal gospoja da dava ocenki za tolkova mnogo hora i za institucii,koito po nikakav nachin ne vlizat v neinata rabota i nikoi ne iska neinoto mnenie.Zashto tq ne vi razkaza za neinata kandidatura za kmet na selo Blajievo kogato sabra edin glas a imenno neiniqt koeto mnogo dobre sochi tova kakva e tq i kakav psihichno bolen bokluk predstavlqva.Drugoto koeto e tq nikoga ne e ostavala da spi v lubimata si kashta koqto ne prilicha na kashta i na porutina dori i kogato ne e imala konflikt sas Strashimir Bojkov.Vie ot vestnik Vqra ako voobshte mojete da se narechete vestnik potarsihte li mnenieto i na drugata strana predi da publikuvate porednata si jalka statiq i da se pointeresuvate dali tezi neshta sa taka opredeleno ne ste go napravili,vie qvno ste dosta po jalki i glupavi ot vaprosnata gospoja!!!NESHTASTNICI

  kiril
  2015/февруари/16 at 23:39 PM

  • В една правова и демомкратична държава, каквато е България всеки гражданин има основното право на свобода на изразяване чрез слово(писмено или устно или чрез други начини), има основно право на достъп до информация, защита на личното достойнство и неприкосновеност на личния живот, именно тези основни права на гражданите са конституционно закрепени(чл.39 КРБ, чл.41КРБ).
   Четейки въпросната статия, вестник „Вяра“ като средство за масова информация(разбира се ако може да се твърди, че въпросният вестник е такова средство), дава възможност на определени лица да упражнят това си право, както на въпросната „педагожка“ Билярска.
   До тук добре, но дали журналистът взел въпросното интервю, или пък редакторът на вестничето се запитват за достовереността на предоставената им информация.
   Наясно ли са с факта, че използването и публикуването на информация, чрез която се накърняват основни права и доброто име на гражданите е нарушение на основни конституционно закрепени права, носещи и наказателна отговорност.
   Не са ли чували за съществуването на тъй наречения Етичен кодекс на българските медии? -, но попадайки на статия „Черен списък на некоректните медии в България“, навярно въпросът ми е риторичен.
   На въпросната медия и убягва фактът, че трябва да предоставя на обществото проверена и точна информация, да не публикува информация с невярно съдържание, непроверена и предоставена от съмнителни източници.
   НЕ Е КОРЕКТНО, НИТО МОРАЛНО ДА ПУБЛИКУВАТЕ НЕДОСТОВЕРНА ИНФОРМАЦИЯ ПРЕДОСТАВЕНА ВИ ОТ ПСИХИЧНО НЕСТАБИЛНО ЛИЦЕ,ИНФОРМАЦИЯ НАПЪЛНО НЕ ОТГОВАРЯЩА НА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА, ОПЕТНЯВАЩА ДОБРОТО ИМЕ И АВТОРИТЕТ, КОИТО СТРАШИМИР БОЖКОВ НЕСЪМНЕНО ПРИТЕЖАВА!

   Бела
   2015/февруари/17 at 2:13 AM