Приятелят на Паунов – Христо Абаджиев-Ицан влиза в битка с него за кметския пост в Кюстендил

Filed under: Кюстендил |

38-03-02  Hristo Abagiev_ na parvia red

Червените в Кюстендил се готвят със сериозен кандидат за местния вот наесен. От централата под Хисарлъка се хвалят, че си били намерили човека, който да бие кмета Петър Паунов. „Имаме страхотен кандидат, няма да му кажем името до последно“, зарекоха се социалистите. Любопитна подробност обаче е как ще наложат кандидата си, при положение че се правят събрания в отделните организации и се излъчват номинации, защото се избира спечелилият най-много гласове.

Вчера мистериозният кандидат на червените бе една от най-спряганите теми. „Не е изключено това да е общинският съветник Христо Абаджиев. Млад е, има собствен бизнес, освен това е и председател на Туристическо дружество „Осогово“, предполагаха партийни функционери.

Ицан, както го наричат от най-близкия му кръг, влезе в минипарламента от гражданската квота на столетницата. Други пък категорично опровергаха подобна вероятност. „Освен че е притеснителен, Христо Абаджиев няма да си остави бизнеса, а пък доколкото сме запознати, с кмета Петър Паунов са почти приятели. Едва ли приятел ще застане срещу приятел в кампанията“, разсъждаваха кюстендилци. „Няма да излъчваме кандидат от обичайните заподозрени – Каракашки, Чингарска, Иван Андонов“, нахъсват се за изборите социалистите.

Снимката: Христо Абаджиев

Spread the love