2 фирми в спор за лов на безстопанствените кучета в Благоевград, „Бали Ко” с управител Илияна Балева с предимство заради ниската оферта от 119 лв.

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

„Ветеринарни практики 3Д” ООД от Момин проход искат за услугата 231 лв.

38-08-01  kuheta11 copy

Софийската фирма „Бали Ко” с управител Илияна Балева даде два пъти по-ниска цена на търг в община Благоевград. Две фирми участваха в обществената поръчка за залавяне и настаняване в кучкарник на безстопанствените кучета. 119 лв. общо за манипулациите предложи „Бали Ко”, а другият участник – „Ветеринарни практики 3Д” ООД от Момин проход, даде 231 лв. В тази цена се включва залавяне на кучета, обезпаразитяване, храна, ваксиниране, кастриране и други дейности. Критерият за оценка в настоящата поръчка е ”най-ниска цена” и затова най-вероятно „Бали Ко” ще се бори с намаляването на популацията на безстопанствените кучета. След като кметът Атанас Камбитов обеща, че до края на 2014 г. ще има построен приют за кучета, от община Благоевград обявиха обществена поръчка за залавяне и настаняване в кучкарник на безстопанствените кучета. Максималният срок за цялостно изпълнение на поръчката е до 12 месеца от подписване на договора. Критерият за оценка в настоящата поръчка е ”най-ниска цена”, като общината ще плати 83 333 лева на фирма, която се ангажира със залавяне, ветеринарномедицинско обслужване, настаняване в кучкарник и помещения за следоперативен престой и други услуги, свързани с намаляване популацията на безстопанствените кучета.

Припомняме, че приютът вече е построен на площ от 1327 кв.м в базата на общинска фирма „Биострой” в село Мощанец. На първо време броят на безстопанствените кучета в приюта ще бъде между 40 и 50. Тенденцията е той да бъде разширен и да достигне 100 места. Приютът за бездомни кучета е съобразен с изискванията и стандартите на Европейския съюз за хуманно отношение към животните, той ще има заградени площи с къщички и подходяща среда.

Снимката;  Общинската комисия разгледа документите

 

Spread the love