Дни на кариерата в луксозния комплекс „Езерец”: 48-год. Биляна Георгиева от Благоевград: От 15 години съм без работа, имам колекция от дипломи, но без връзки нищо не става

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Бизнесменът Лазар Мавродиев: Заплащането е чудесно, но не мога да си намеря кандидати за международни шофьори

 

39-06-01  lazar mavrodiev2 copy

Дни на кариерата събра на едно място работодатели, представители на обучаващи организации и безработни в луксозния комплекс „Езерец” в Благоевград. Във форума се включи и 48-годишната Биляна Георгиева от Благоевград, която от 15 години е безработна.

39-06-01  miroslav3  copy

„Мога да работя всичко, няма срамна работа, работила съм в сферата на машиностроенето, като шофьор, продавач, но сега никъде не ме наемат”, оплака се пред „Вяра” Георгиева и обясни, че е изкарала куп курсове и квалификации, включително и курс за  маркетинг и мениджмънт в Гърция.

39-06-01  den4 copy

„Навсякъде търсят млади хора до 30 г., трябва да имаш близък човек, та да те нареди на работа”, обясни тя. Наскоро се натъкнала на обява за сервитьори и обслужващ персонал  за Халкидики, обаче изискването било за хора от 18 до 35 години.

39-06-01  den5 copy

Директорката на Регионалната служба по заетостта Станислава Поповска обясни, че от няколко месеца е създаден и функционира кариерен център за заети и самонаети лица. „Поканили сме работодатели и обучаващи организации да вземат участие, където да представят какви работни места разкриват, какви са възможностите за стажуване в тяхната фирма, а пък работодателите да запознаят с кариерното развитие на съответната фирма”, обясни Поповска. Пръв дейността си представи управителят Иван Христов, като обясни, че фирмата  развива дейност в областта на образованието, отскоро е изграден и център за информация и професионално ориентиране. Бизнесменът Лазар Мавродиев, който има транспорта фирма, също дойде на форума, но постоя няколко минути и си тръгна. На излизане той обясни, че търси шофьори за пътуване в Европа. „Заплащането е чудесно, но кандидати за международни шофьори няма”, обясни Мавродиев. 25-годишният Мирослав Терзийски стоеше и слушаше в дъното на залата. Младежът е завършил наскоро международни отношения в ЮЗУ, но също не може да си намери работа от година. „Предложиха ми работа на бензиностанция извън града, но отказах, тъй като нямам кола, а пък е и притеснително да работиш през нощта с пари и без охрана”, коментира 25-годишният мъж.

Снимките:

 

1 Лазар Мавродиев търси да наеме международни шофьори.

2  Мирослав Терзийски търси работа от една година.

3 Включиха се работодатели и обучители.

4  Пръв дейността си представи управителят Иван Христов (вдясно).

 

Spread the love