Трагедия: Земна маса затрупа работник на “Балканстрой” от Белица, няма кой да съобщи на близките му

Filed under: Банско,Благоевград,Гоце Делчев,Сандански |

40-01-08  0_n copy

Борислав Казанджиев от Белица бе затрупан вчера в изкоп в бургаския квартал „Ветрен”, в района на вилната зона на Минералните бани. Мъжът пропаднал в изкоп по време на работа по полагане на канализацията там и загинал на място. Загиналият човек е служител на фирма „Балканстрой“.

40-01-08  574790144 copy

Той е на 41 години и е семеен. От година работил по водния цикъл, живеел на квартира в Банево, научи репортер на в. „Вяра”. През целия вчерашен ден на мястото на инцидента бяха и неговите колеги от фирмата, към която е работил. Те едва успяха да стигнат дотам, тъй като теренът е изключително коварен, по него се стига по черни пътища и е почти неоткриваем. Тялото на Борислав Казанджиев бе изнесено едва към 18 часа с трупна линейка и откарано към бургаската морга. На място незабавно пристигна и директорът на Инспекцията по труда в Бургас Павлин Васков, който ще инспектира при какви условия работят служителите на „Балканстрой“ ООД. Ще се одитира и какво е свършил надзорът „Ей Ар Гарант“ ООД.

Лично кметът Димитър Николов пристигна също на място силно притеснен и угрижен. По данни на очевидци изкопът е бил неукрепен. Те разказаха, че във фаталния момент Борислав бил наведен и сглобявал част от тръбите, докато в този момент върху него не е паднала земната маса. Колегите му се опитали да го изровят. Разкопали са част от пясъка с багер, но вече било късно – Боби се задушил.

 

Spread the love