Адвокат Давид Сукалински оглави СДС в Благоевград с бизнесмена Димитър Байкушев и Костадин Костадинов влизат в битката на местните избори

Filed under: Благоевград |

Адвокат Спас Велков застана начело на АБВ

41-02-01  david1

Адвокат Давид Сукалински e новият лидер на СДС в Благоевград. Той бе избран на учредително събрание с една точка в дневния ред – създаване на общинска организация и избор на ръководство. Кандидатурата му бе гласувана с мнозинство. За партийния форум пристигна и зам.-председателят на ПГ на Реформаторския блок Борислав Миланов, който бе избран за депутат от благоевградската листа. Новият председател Д. Сукалински благодари на всички в залата с думите: „За мен това е осмислен избор, който направих, след като много мои приятели, голяма част от които са в залата, ме призоваха към тази стъпка. Зная какъв кръст поемам, готов съм да го нося, целта е ясна – да възстановим СДС и да го върнем на политическата сцена още на местните избори”, заяви Давид Сукалински.

По предложение на ексдепутата Ясен Попвасилев делегатите решиха да бъдат избрани двама зам.-председатели с цел по-голяма оперативност. Давид Сукалински посочи за свои заместници бизнесмена Димитър Байкушев и инженер Костадин Костов, които бяха избрани с пълно мнозинство. Делегатите одобриха в Общинския съвет да влязат 7 човека, които са: Ясен Попвасилев, бившият областен управител Димитър Димитров, Петър Манасиев, Христо Узунов, Людмил Атанасов, Георги Атанасов и Диана Стефанова.

41-02-01  P1200788

Новосъздадената организация на СДС ще се нанесе скоро в бившия офис на синята партия, който се ползваше от областния съвет. Помещението е държавна собственост и документите за връщането му на СДС са задвижени от Димитър Димитров за времето, в което беше областен управител в служебния кабинет.

Адвокат Спас Велков пък беше избран за председател на АБВ в Благоевград. Той беше втори в депутатската листа на последните парламентарни избори след Николина Чакърдъкова. Членската маса на АБВ в Благоевград е около 300 души. 9 са членовете на новия Общински партиен съвет и това са д-р Стефан Качев, Иван Иванов, д-р Крема Попова, Спас Велков, Лъчезар Динчев, Александър Мановски, Владимир Димитров, Люси Манова и Илия Трунгов, който е бивш лидер на РЗС.

Снимки:

1. Давид Сукалински

2. Владимир Димитров (в средата), от двете му страни са адвокатите Спас Велков и Александър Мановски.

Spread the love