„Боровец“ с 2 златни медала от надпреварата за купа „Боби Мавриков“ в Банско

Filed under: Спорт |

Бояна Радева с трето злато за 15 дни, Мартина Иванова над всички при 12-годишните

42-23-01-Boyana Radeva spe4eli...

 

С дубъл от златни медали се отличиха състезателите на клуб „Боровец“ на състезанието за купа „Боби Мавриков“ в Банско. Бронзово отличие пък стана достояние на представител на друг самоковски клуб – „Чамкория“.

Превъзходството на самоковските алпийци пролича основно в гигантския слалом за момичета. При 10-годишните победителка стана обичайната заподозряна Бояна Радева, която се спусна по пистата за 36,80 секунди, изпреварвайки с близо 4 секунди втората – Стефани Вълчева от „Юлен“. Малко след нея, на трето място, завърши състезателката на „Чамкория“ Моника Метларова.

Приятната изненада сред младите самоковски скиорки се оказа Мартина Иванова, която успя да изпревари с 10 стотни традиционно добре представящата се спортистка на „Юлен“ Катерина Пиришанчина в категорията на 12-годишните момичета. На осма позиция в същата възрастова група се нареди Михаела Алексова от „Боровец“.

Самоковските представители в силния пол не успяха да дублират успехите на дамите. И в трите групи – до 8, 10 и 12 години, състезателите дадоха четвърти резултати. С качването на почетната стълбичка се разминаха Георги Трифонов („Чамкория“), Атанас Петров („Боровец“) и Георги Морунов („Боровец“).

Шесто по бързина спускане в различните категории имаха Марк Метларов („Чамкория“) и Стефан Ярловски („Боровец“). Осми завърши Георги Ангелов („Боровец“), девети – Александър Марков („Чамкория“), а десети – Влади Владимиров („Боровец“) и Сотир Велчев („Чамкория“).

Организатор на състезанията бе фирмата концесионер на пистите в Банско – „Юлен“ АД. Надпреварата бе в памет на бившия национален състезател и директор на „Юлен ски училища и гардероби“ Боби Мавриков.

 

На снимката: Бояна Радева спечели трето злато в последните 15 дни.

Spread the love