Кметицата Теменужка Люцканова взе диплома с 262-ма ЮЗУ абсолвенти, психоложката отличничка Емелина Заимова: От 9-и клас мечтая да сбъдвам мечтите на хората

Деканът на Философския факултет доц. Георги Апостолов се похвали с общо 15 отличници

42-03-01  di1

263-ма абсолвенти от Философския факултет получиха дипломи в Седмицата на прошките в ЮЗУ ”Н. Рилски” в Благоевград. Отличник на випуска стана Емелина Заимова от Благоевград, която завършва психология. Със стилното си слово тя трогна стотиците абсолвенти и гости в препълнената аула. „Надявам се да работя по специалността. Определено съм оптимист, че ще успея да си намеря работа. Това ми е мечта още от 9-и клас, искам да работя с хора, да им помагам в сбъдването на техните мечти, да преживеят трудните си моменти и да бъдат щастливи“, каза бъдещата психоложка Емелина Заимова.

42-03-01 !!!!!  d3 42-03-01  !!!!!!!di2

Деканът на факултета доц. Георги Апостолов обясни, че отличниците с успех над 5.50 са общо 15 от четирите специалности на факултета – „Философия“, „Социология“, „Политология“ и „Психология“. Освен дипломите си те получиха и плакети на университета.

42-03-01  d4 42-03-01  d5

Сред отличниците са Касандра Рачева, Любомира Стоянова, Борислава Борисова, Димитър Бильонов и Венера Маринова.

„В живота на всеки човек има събития от съдбовно значение. Днешният ден, скъпи млади хора, символично отбелязва едно такова събитие във вашия живот. Днес вие се сбогувате с Алма матер, за да тръгнете по своя собствен път – пътя на професионалната и личностната реализация“, каза доц. Георги Апостолов.

42-03-01  d6

”Усвоените знания и компетентности, придобити през годините, са най-ценният ресурс, който може да ви осигури личностно и професионално развитие, просперитет и благоденствие”, заяви още деканът. Той пожела на завършващите да бъдат смели в мечтите си и настойчиви в желанията си да ги постигнат. Освен това каза, че е традиция във факултета да се дават дипломите по време на празници и се обърна към аудиторията в Седмицата на прошките: „Простете, бъдете простени!”.

Сред завършващите бакалаври бе кметицата на Крън, община Казанлък – Теменужка Люцканова. Тя обясни, че е била много упорита и дисциплинирана и затова е завоювала отличен успех. »Взех дипломата си в ръцете, чувството е неописуемо и ме мотивира да продължа обучението си в магистърска степен», коментира кметицата.

Приятелката й Венера Маркова пък срещнала трудности при препитванията по статистика при доц. Калчев.

Сред абсолвентите бяха още Цветелина Христова от Самоков, Моника Тасева от Благоевград и Мариела Димитрова от Дупница.

Снимките:

1  Доц. Георги Апостолов връчи дипломи и плакети на отличниците

2   Отличничките Емелина Заимова от Благоевград (вляво) и Касандра Рачева

3  Кметицата на Крън, община Казанлък, Теменужка Люцканова (вдясно) е доволна от завоювания успех

4   Завършващите бяха от 4 специалности

5  С дипломите позираха Цветелина Христова от Самоков (в средата), Моника Тасева от Благоевград (вдясно) и и Мариела Димитрова от Дупница

Spread the love