ЛИДЕР пускат съветника Стоян Стоилов в битката за кмет на Кюстендил, първият официален конкурент „сенатор Ризов”  забрави да внесе искане в ОбС за отмяна продажбата на Чифте баня

Filed under: Актуално от днес,Кюстендил |

42-07-01  Stoqan Stoilov

Общинският съветник от ЛИДЕР в Кюстендил инж. Стоян Стоилов е с най-големи шансове да бъде номиниран за кандидат за кмет на партията за областния град за предстоящия местен вот наесен. На 15 март в София ЛИДЕР ще проведе партийния си конгрес, където   ще бъдат утвърдени номинациите за кандидат-кметовете за Местни избори 2015. Очаква се за област Кюстендил от ЛИДЕР да имат кандидат-градоначалници за всяка община, за община Кюстендил с най-големи шансове да оглави листата е Стоян Стоилов.

42-07-01 Младен ризов

Младият кюстендилец има частен бизнес, той бе трети в листата на партията на отминалите извънредни парламентарни избори през есента. Беше и един мандат председател на Общинския съвет в Кюстендил при ротационния принцип от 6 месеца. Инженер Стоилов е общински председател на партията в Кюстендил. Той не е семеен, 35-годишен е, а сестра му Ани Кръстева е актриса.

До момента в публичното пространство на Кюстендил се завъртяха имената на Иван Андонов, Иван Каракашки и Лилия Чингарска като вероятни кандидати на левицата, които ще атакуват кметския стол. Това още са неофициални версии, тъй като червените ще се номинират на събрание. Намеренията си официално обяви обаче човекът на Яне Янев – Младен Ризов от РЗС, който е и общински съветник. Човекът, който говори за себе си в трето лице, именувайки се като „сенатор Ризов“, обяви това, след като разходи кюстендилските журналисти в Чифте баня. Тогава избраникът каза, че ще поиска отмяна на решението, с което съветниците дадоха съгласие градската къпалня да бъде продадена по реда на Закона за приватизацията и следприватизационен контрол.

Любопитна подробност е, че подобна точка липсва от насроченото заседание на минипарламента на 26 февруари.

Снимките:

1 Стоян Стоилов

2 Андон Ризов на оглед в Чифте баня

Spread the love