Кметовете на най-бедните общини- Бобов дол и Бобошево – Кирил Станчев и Крум Маринов, с най-високи заплати от по 2200 лв., кюстендилският Паунов- с най-ниска – 1600 лв.

Filed under: Благоевград,Бобов дол,Дупница,Кюстендил |

Бобовдолци: Станчев ползва служебния опел като личен, всеки ден навърта по 150 км от столичния си апартамент до общината, кой плаща екстрите му, защото полицията си затваря очите

 

 

39-01-01 Крум Маринов P1140857 copy

Кметовете на най-бедните общини в България – Бобов дол и Бобошево, Кирил Станчев и Крум Маринов, получават най-високите кметски заплати в страната. Станчев и Маринов получават по над 2200 лв. на месец. Всички граждани на Бобов дол и Бобошево скачат срещу тях и питат: „Как не ги е срам? Криза е, но за тях криза няма”. Проблемът не е само в това, по-лошото е, че двете общини са пред закриване, със затихващи функции.

19-01-11 kiril stanchev copy

Проблемът е още по-сериозен, като се има предвид, че заплатата на кмета е определяща и за заплатите на председателя на Общинския съвет и съветниците. В Бобов дол ОбС шефът Елза Величкова от партия на градоначалника ЛИДЕР получава 100% от кметската заплата, а освен това има и заместник – Елеонора Христова от БСП. Общинските съветници в Бобов дол пък получават 60% от заплатата на кмета всеки месец.

33-10-01-Paunov

Кой трябва да смири градоначалниците на двата града с най-голяма мизерия? Само за сравнение – кметът на Кюстендил Петър Паунов получава 1594 лв., а заплатите в двата най-бедни града са най-високите и най-обсъжданите теми през последните седмици. Жителите на миньорското градче съобщиха още, че техният градоначалник, който почти е загубил доверието им, използва служебната кола като лична и всеки ден изминава с нея разстоянието от Бобов дол до София, където успя да си купи апартамент. „Кой плаща тази екстра на кмета, включително и през почивните дни? Колата стои пред блока му в София. Дори на банкети през коледните празници кметът не пропусна нито един и винаги беше със служебната кола. Кой плаща по 12 л на ден гориво, масло, антифриз, гуми, ремонт, заплата на шофьор и защо полицията в Бобов дол си затваря очите?”

43-01- P1140852 copy

Преди няколко дни кметът е катастрофирал. За една седмица колата е възстановена, съобщиха бобовдолци, които са настроени здраво срещу кметската управа, но са безсилни да попречат на управляващите да си правят каквото си искат.

128-01-ELEONORA HRISTOVA copy

Бобошевският кмет се прочу с личната си свръхскъпа джипка, която купи – Ауди Q7, още в първите месеци на кметуването си той стана богаташ. Негови съграждани го хванаха да краде тръбите на „Напоителни системи” и да ги представя като новозакупени в счетоводството на общината, за да му ги осребряват. Преписката по кражбата беше замазана в РПУ-Дупница, въпреки наличието на петима очевидци, свидетели по случая, и документ с невярно съдържание. Той е красноречиво доказателство за това, че БСП пуска чадър над кметове, избрани с тяхната бюлетина.

23-02-ELZA VELICHKOVA copy

Въпреки че уж полицията е надпартийна и независима институция, инциденти на градоначалници като тези на Бобошево и Бобов дол говорят ясно, че това не е така.

Снимките:

1 Крум Маринов

2 Кирил Станчев

3 Петър Паунов

4 Атомобилът на Крум Маринов

5 Е. Христова

6 Е. Величкова

 

Spread the love

3 коментара за: Кметовете на най-бедните общини- Бобов дол и Бобошево – Кирил Станчев и Крум Маринов, с най-високи заплати от по 2200 лв., кюстендилският Паунов- с най-ниска – 1600 лв.

 1. Тази Борисова е от племето Груйчеви, такова племе нема. Крадливо, мързеливо, неблагодарно и злобно. Епитетите са слаби за да изразят каква е Борисова.

  Бобовдолец
  2015/февруари/23 at 19:10 PM

 2. Кмете къде спиш не виждаш ли какво прави КРАДЛАТА Борисов? Кога ще вземеш мерки, тази гледа само как да краде, краде от хората, краде от проекти, колко комисионни взима?

  Кмете, кмете
  2015/февруари/23 at 19:06 PM

 3. А, колко взима заместник кметичката, дето го раздва като Кмет в Бобов дол Детелина Борисова. Детелинче, Детелинче, ти хитра лисичке, бас слагам, че зад тази статия стоиш ТИ!

  Детелина хитричка лисичка
  2015/февруари/23 at 18:58 PM