Запушен канал тормози от месеци 15 семейства в Дупница, ВиК шефът Илия Илиев: Тръбата вероятно е счупена и ще бъде сменена

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

 5-има работници изсмукаха мръсотията с каналочистачна машина

50-03-01 376 copy

Отводнителна тръба в блока до бившия Младежки дом на улица “Христо Ботев” в центъра на Дупница месеци наред тормози около 15 семейства заради чести запушвания. След няколко задръствания и изсмукване на мръсотията с каналочистачна машина вчера екип на ВиК-Дупница почти цял ден бе на място, за да отстрани аварията. 4-5 работници и багер направиха изкоп от 2-3 метра около излязлата от строя тръба.

50-03-01 378 copy

„Аварирало е отклонение от уличната канализация към блока. Тръбата най-вероятно е счупена. Тръбите са стари, поставяни са при изграждането на блоковете. Напоследък няколко пъти отпушвахме с каналочистачна машина, но така не решаваме проблема. Във ВиК отново е получен сигнал за поредно запушване и вчера се наложи да разкопаем мястото. Тръбата вероятно е счупена и ще бъде сменена. До края на работния ден ще приключим с отстраняването на тази авария”, обясни управителят на дружеството Илия Илиев.

50-03-01 iliqn-iliev3

Живеещи в района на центъра и жп гарата в града вчера пък останаха без вода заради аварии на водопроводната мрежа. Извън строя бе останал водопровод на улица „Шейново”. Появилите се в рамките само на няколко часа два теча бяха отстранени поетапно от ВиК. Наложи се обаче спиране на водата на няколко квартала – от Минчовия площад. Както сме писали, постоянните аварии са най-същественият проблем на общинското дружество, чиито работници ежедневно сменят тръби. Проблемът е, че се работи на парче, а градът има нужда от цялостна смяна на ВиК мрежата.

Снимките:

1 Багер и няколко работници направиха изкоп, за да отстранят аварията.

2 Екип на ВиК-Дупница бе на мястото с аварията.

3 Илия Илиев

 

 

Spread the love