С първа копка на 5 март кметът Икономов стартира обновяването на централната улица в Банско за 4 млн. лв.

Filed under: Банско |

50-08-02  IMG_8977

Дейностите по проект „Архитектурно-художествено оформление на ул. „Гоце Делчев” и пл. „24 май – гр. Банско” стартира на 5 март, съобщиха от администрацията на кмета Георги Икономов. Прогнозната стойност за рехабилитацията на цялата централна градска улица е 4 милиона лева, от които 350 хиляди лева са осигурени от държавата. Строително–монтажните работи ще започнат с реализирането на първия етап – в участъка между ул. “Христо Чернопеев“ и ул. “Глазне” в Банско.

Първата копка ще бъде направена от кмета Георги Икономов на 5 март в горната част на улицата. Ще бъдат изградени пешеходни и автомобилни настилки, ще се оформи съществуващият открит канал и изграждане на воден ефект. Ще бъде направена още реконструкция на водопроводна и канализационна мрежа, подмяна на уличното осветление, засаждане на дървета и др. При подписването на договора за започване строителството на първия етап Икономов коментира, че рехабилитацията на улицата е многогодишен проблем, който отдавна чака своето решение и допълни, че строителството ще бъде извършено по оригинален работен проект, който е изцяло в стила на Банско. Предвижда се да бъдат изградени красиви водни ефекти, кътове за отдих и др. Изпълнител по договора е „Обединение Банско 2014“, а дейностите ще бъдат завършени до август 2015 г. Предстои да бъдат избрани изпълнители и за следващите два етапа.

 

 

Снимката

Рехабилитацията на улицата е многогодишен проблем, който отдавна чака своето решение, коментира кметът Георги Икономов (на малката снимка)

Spread the love