Тераса на държавен имот се срути пред кюстендилски пенсионер и съпругата му, Георги Митов: Проклинам се, че купих етажа, едва не ни погребаха заради немарливи съседи

Filed under: Актуално от днес,Кюстендил |

Digimax A50 / KENOX Q2

Паднала мазилка от тераса на втория етаж на къща на ул. „Места“ 23 в Кюстендил едва не уби 70-годишния пенсионер Георги Митов и половинката му. Двамата живеят на първия етаж на триетажна жилищна кооперация близо до автогарата в областния град.

Digimax A50 / KENOX Q2

„Както си стояхме и изведнъж  бетонът се срути. Прибрахме се и започнаха да падат огромни камъни зад гърба ни. Ние с жената се стреснахме, аз дори вдигнах кръвното 200 на 170. Бабата има захар, вдигна я. Викахме линейка, та ни биха инжекции да ни успокои. Виках и Гражданска защита. Аз съм от село Блатец, Кюстендилско,  а етажа си го купих преди 30 години за 20 000 лева. На втория етаж наемателите не поддържат държавното жилище, дори и в банята се счупиха тръбите. Те от областта искат да ги гонят, не си плащали наема, месечно трябва да дават по 70 лева. Не са си плащали налога от години, за вода имат да дават сигурно 3000 лева“, оплака се пенсионерът.

До падане на терасата се стигнално, тъй като нито държавата, нито наемателите полагали грижи за етажа. „Аз съм потърпевш, защото съм на първия етаж. Цялата работа е там, че мазилката се срути, защото комшиите ги мързи да си изчистят терасата от сняг, като падне.  Вчера за малко да ни бяха погребали. Опасно е и за преминаващи, а аз преди време си направих ремонт“, кахъри се бай Георги.

Пенсионерът вдига ръце от безхаберието и твърди, че вече е невъзможно да се живее. „Нито мога да изляза на терасата, нито китки да си сложим, нито да изляза на въздух. Другата тераса също е паднала. Няма къде да простира жената, все едно сме престъпници и живеем в килия. Милион пъти се проклех, че го купих и се заглобих“, коментира Георги.

Digimax A50 / KENOX Q2

„На втория етаж наемателите непрекъснато се крият. Там живеят Ивайло Николов и Васил – баща и син. Идва полиция, търси ги. Ходих и до областта, оттам ме увериха, че със съдия-изпълнител ще дойдат и ще си вземат имота“, казва потърпевшият. От областната управа му дали уверение, че ще изпратят екип, за да ремонтират базата. „Директорката на държавните имоти Василка Манчева ме успокои да изчакам, тъй като не може проблемът да се реши веднага. Казва ми – само се пази да не те удари нещо, защото е опасно“, предаде разговора в областта пенсионерът.

70-годишният Георги бил дългогодишен автобусен шофьор на извънградските линии. Трудовият му стаж от 30 години преминал в Автокомбината. Преди това 15 години бил в ТКЗС-то. Пенсионирал се втора категория още през 2001 г.

Снимките:

Опис 5  снимки

1 Падналата мазилка

2  Пенсионерът пред вратата на къщата си

3  Останалата част от терасата на втория етаж

 

 

 

Spread the love