1057 дни „Рилски спортист“ удържа напъна на „Спартак“ (Пл), надипли 11 победи поред

Filed under: Спорт |

Върнън Тейлър и Тодор Тодоров аут за битката край Панорамата, Дарин Иванов – на линия

52-23-01-vasil2-Simeon Iliev na preden plan...

12-и пореден успех над „Спартак“ (Пл) ще преследва днес тимът на „Рилски спортист“. Двата отбора ще кръстосат шпаги от 18,00 часа в среща от поредния кръг на Националната баскетболна лига.

Самоковци са в серия от 11 поредни успеха над съперника (10 в първенството и 1 в турнира за Купата на България) и ще се опитат да продължат доминацията си над състава от Плевен.

За последно „Рилецо“ се огъна в тази битка на 13 април 2012 година, когато загуби гостуването си в зала „Балканстрой“ със 74:78. Оттогава, вече 1057 дни, „скиорите“ не познават вкуса на поражението срещу плевенчани.

Кадровите проблеми в лагера на „Рилски спортист“ са свързани с контузиите на американеца Върнън Тейлър и на центъра Тодор Тодоров. Тейлър вече две седмици тренира на облекчен режим, а върлината Тодоров има проблеми с коляното и може да пропусне остатъка от сезона.

Добрата новина за старшията Росен Барчовски е свързана с младока Дарин Иванов, който вече е напълно възстановен от вирусното заболяване, заради което не бе пълноценен в последните 20-ина дни. Вариант №1 пред наставника за ролята на плеймейкър обаче си остава ветеранът Йордан Бозов, поддържащ завидна спортна форма въпреки 36-те си години. Опция за гардовата линия е и показващият нотки на събуждане в последните дни Джулиан Норфлийт.

Под коша противника ще мачка здравият като бик 115-килограмов исполин Жарко Ракочевич, свикнал да играе с болки в глезена и коляното вече втори месец. Повече обаче треньорският щаб ще изисква от Златин Георгиев-Голди и от Симеон Илиев-Чайката.

Осем кръга преди края на редовния сезон самоковци продължават битката си за място в топ 4. Засега те изостават с три пункта от „Черно море“ (26 срещу 29), но имат два мача по-малко, а при победи в тях ще изместят „моряците“ от четвъртата позиция.

 

На снимката: Симеон Илиев (на преден план) е един от играчите, които ще трябва да се доказват в Плевен.

 

 

 

Spread the love