14-годишните баскетболисти на „Велбъжд 2002“ с победи над силни съперници

Filed under: Спорт |

Целта пред треньори и състезатели е участие на републиканските финали

53-22-04-krasi1-1_basket_14g_Velbaqd

Тимът на баскетболния „Велбъжд 2002“, родени след 01.01.2001 година, стартираха отлично участието си във финалния турнир, първа петица на регион „Рила“. Кюстендилци, водени от Владо и Боян Велинови, постигнаха две победи над най-силните си съперници – „Балкан“ (Ботевград) и „Рилски спортист- 1“, по време на първия от двата финални турнира в „Арена Самоков“.

„Баскетболистите на „Велбъжд 2002″ показаха, че в Кюстендил този спорт е жив. Отборите от града с традиции в играта през последните години рядко стигат до финали на републикански първенства, но дуетът баща и син Владо и Боян Велинови постоянно вадят качествени деца“, пише на сайта www.bgbasket.com.

В първата си среща кюстендилските таланти нямаха никакви проблеми срещу „Балкан“ и спечелиха категорично със 70:49 точки. „Велбъжд 2002“ се справи и с домакините от първия тим на „Рилски спортист“ след 55:48 точки.

Топреализатор за кюстендилци бе Димитър Гоцевски, силна игра на целия отбор, като ценни за успехите бяха усилията на Денис Пенчов и Марио Йорданов.

С по една победа от турнира си тръгнаха „Балкан“ и „Евробаскет“. Тимът от Благоевград спечели срещу втория състав на домакините със 70:67, но отстъпи на „Балкан“ с 38:48 точки.

Неприятно впечатление остави фактът, че домакините бяха премахнали двубоя между двата състава на „Рилски спортист”, който трябваше да е първи по програма, без да уведомят регионалния представител на БФБ и съдийския състав.

Вторият финален турнир е в Кюстендил на 22 март, като съперници на „Велбъжд 2002“ ще бъдат „Евробаскет“ и „Рилски спортист -2“. Нови две победи и първото място ще осигурят домакинство на „Велбъжд 2002“ и на зоналния турнир. Крайната ни цел е класиране на републиканските финали, сподели пом.-треньорът Боян Велинов.

Изпитания в първата петица предстоят за кадетите на „Велбъжд“, като първият турнир е на 13 март. Лидерът на отбора Мартин Мандалски вече е част от селекцията на „Лукойл Академик“.

Снимката:  14-годишните баскетболисти на „Велбъжд 2002“

 

 

 

 

Spread the love