Санданският плувец Венцислав Айдарски спечели златно отличие в три дисциплини в София  

Filed under: Спорт |

55-23-02-В.Айд.sporta.bg_
При младежите Димитър Атанасов е държавен шампион на 400 и 1500 м свободен стил, ПК „Вихрен“ е четвърти в комплексното класиране за мъже.
С Държавното първенство по плуване при мъже, жени и младежи в София завършиха състезанията на 25-метров басейн.
В столицата се срещнаха 39 клуба с 314 състезатели. В тази конкуренция ПК „Вихрен“, с треньори Н. Вакареев и В. Митрев, зае четвърто място при мъжете.
Венцислав Айдарски от ПК „Вихрен” стана  шампион на страната в дисциплините 200, 400 и 1500 м свободен стил на държавното първенство по плуване.
Любомир Агов е втори на 50 м бруст, а Любомир Алексиев – трети на 200 м гръб.
Ангел Айков е с бронз на 400 и 1500 м свободен стил.
ПК „Вихрен” зае четвърто място в отборното класиране. За това допринесоха Радой Косов, Васил Катеринкин, Станислав Бърдаров, Томислав Стойков и Мартин Илиев.

 
Петрич ще прави СПА с водата на Рупите
Желанието на местната власт е да даде тласък на туризма в още една посока – балнеолечението
Община Петрич търси решение на проблема, свързан с развитието на балнеологията и СПА туризма. От много години кметството иска минералната вода край храма на пророчицата Ванга да стигне до града, за да даде тласък на туристическия бранш. За целта бе изготвен и специален проект. Стойността му е 6 631 725 лева.
“Ще се обърнем към гръцки общини, които са наши партньори. Ще кандидатстваме със съвместен проект по Програма „ФАР Трансгранично сътрудничество”, за да получим европейски средства. Сами не можем да осигурим такава голяма сума”, сподели градоначалникът на Петрич инж. Вельо Илиев.

Желанието на местната власт е да даде тласък на туризма в още една посока – балнеолечението. Преди 1989 г. минералната вода е стигала до града, но при възстановяването на частните земи бил прекъснат тръбопроводът.
С минералната вода в местността Рупите, чиито лечебни качества са по-добри от  тези на Карлови Вари, Чехия, и Виши, Франция,  ще се привлекат много гости от страната и чужбина.

Spread the love