Върнатият от съда зам.-шеф на театъра в Благоевград Атанас Чопов: Настоящият директор се закани да ме махне, Рашко Младенов: Не искам повече да се занимавам с него

Filed under: Благоевград |

56-03-02  hopov1

Съдът върна актьора Атанас Чопов на поста зам.-директор в благоевградския театър. Той обаче е обиден на сегашния директор и не иска да се върне. „Настоящият директор Рашко Младенов ми заяви в личен разговор, че ще ме върне, след като съдът го задължава, но ще търси всякакъв възможен начин да ме махне отново”, написа в отворено писмо Чопов. Най-силно е наранен от думите на настоящия театрален шеф: „Ти дойде с Асенова и трябва да си тръгнеш с нея“, защото той на практика е израснал в благоевградския театър. Майка му Мария Чопова от над 40 години е помощник-режисьор в ДТ „Н. Вапцаров“.

56-03-02  rahko2

Атанас Чопов бе отстранен от длъжност през ноември 2013 г. след смяна на директорите. Назначен бе от Надежда Асенова, която бе отстранена, след като артистите скочиха на протести заради сериозно забавяне на заплатите им.
Малко след отстраняването на Н. Асенова и назначаването на директорския пост на настоящия шеф Рашко Младенов той поиска Ат. Чопов сам да освободи мястото като зам.-директор и като не получи съгласието му, го освободи от длъжност. В момента благоевградският театър има само един зам.-директор – Валери Миленков, който заема позицията още от времето на управлението на Николай Кимчев, освободил креслото през февруари 2013 г.

Потърсен за коментар по повод обвиненията от страна на Чопов, сегашният директор Рашко Младенов отказа да говори. „Нямам коментар. Историята е приключила, не искам да се занимавам повече”, лаконичен бе Младенов.

Междурвеменно Атанас Чопов разпрати до всички културни институции в града своята позиция. Ето какво пише в отвореното писмо: „Изтича 14-дневният срок за моето възстановяване на длъжността „зам.-директор“ на ДТ „Никола Вапцаров“ Благоевград, след като съдът се произнесе, че уволнението ми е незаконно. Аз нямам намерение да се връщам на работа! Не и сега! Не и в този момент! Не и в тази ситуация! Не и на тази си позиция! Този театър е основан от мой родственик – Тодор Чопов, в него са работили и продължават да работят и да дават всичко от себе си представители на моето семейство, в него съм роден и израснал аз самият, в него съм закърмен с огромната си любов към театъра изобщо. Така че аз не съм „дошъл в театъра с Асенова и с нея трябва да си отида“ (цитирам Ви)! Този театър за мен е Светиня! Не мога да си позволя да гледам отблизо и да ставам съучастник в неговото унищожаване и погубване!”.

В момента актьорът Атанас Чопов играе в Малък градски театър „Зад канала“ в София, той не е оставал без ангажименти и често го търсят за снимки не само в телевизионни, но и във филмови проекти, а една от последните му запомнящи се роли е на Иванчо Хаджипенчович в широко коментирания напоследък филм „Дякон Левски“.

Снимките:

1 Атанас Чопов

2  Рашко Младенов

Spread the love