След като подаде оставка от болничното легло: Валери Смиленов сменя зам.кметския стол на Благоевград с директорското кресло в 11-о ОУ „Хр. Ботев” в града  

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Беше чест да работя в екипа на Атанас Камбитов, но усетих, че към мен има недоверие, заяви Смиленов

42-01-11  VSmilenov

След като зам.-кметът по хуманитарните дейности на Благоевград Валери Смиленов подаде оставка онзи ден от болничната стая в МБАЛ „Св. София”, където се намира на лечение от 25 февруари, вчера в общината плъзнаха слухове, че причината за това са разногласия между него и кмета Атанас Камбитов. Служители коментираха на ухо, че напрежението между двамата датира от доста време и не били никак учудени от факта, че Валери Смиленов най-накрая си подал оставката сам. „Нервите не му издържаха, напрежението му дойде в повече. Смиленов е разбран човек, от известно време обаче имаше някои разногласия с кмета Камбитов, които така и не се изчистиха. Вместо да влиза в излишни спорове с него, Смиленов предпочете да се отегли по възможно най-достойния начин, както и направи, като напусна”, това довери приятел на Валери Смиленов от общинската администрация в Благоевград. Той ни разкри още, че Смиленов възнамерява да се върне на шефския пост в 11-о ОУ „Христо Ботев”, след като излезе от болницата в София, където претърпя операция на скъсан менискус на левия крак.

259-01-066666  Kambitov

Потърсен за коментар, самият Валери Смилено нито отрече, нито потвърди новината за връщането си в училището като директор. Той бе повече от лаконичен в изказването си по повод на напускането си от поста като зам.-кмет по хуманитарните дейности на Благоевград. „Не се крия и не отлагам оставката с измислени болнични, наистина имам здравословен проблем, не съм мишок, винаги съм казвал истината в очите. За мен бе чест да работя в екипа на Атанас Камбитов, но усетих, че от известно време от него към мен има недоверие. Не е имало никакви срещи на четири очи между нас и прочее, както някои разпространяват. Просто имах здравословен проблем, потърсих го по телефона да му обясня, но той не ми вдигна и не направи опит да се свърже с мен. Явно ми няма доверие, при това положение смятам за нормално да се оттегля”, каза Валери Смиленов. Той припомни, че и като областен управител не е бил уволняван, а подал сам оставка. Твърди, че е спокоен за свършеното като заместник-кмет, защото хуманитарните дейности били най-тежкият ресор в общината. „Убеден съм, че съм управлявал компетентно и до момента никой не ме е упреквал, че съм се провалил заради липса на познания, опит и качества”, каза още Валери Смиленов.

Снимките:

1 Валери Смиленов

2 Атанас Камбитов

Spread the love