Лиляна Павлова: Очакваме свлачища, срутища, повишаване нивата на реките

Filed under: България |

Инфраструктурните щети за хората в засегнатите региони ще бъдат трайни

57-18-02-Lilyana-Pavlova-5

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова предупреди, че трябва да сме готови за нови проблеми, свързани със снежното бедствие през последните няколко дни. От парламентарната трибуна тя даде яснота за мобилизацията на властите. „Топенето на снега допълнително ще усложни ситуацията. Очакваме свлачища, срутища, повишаване нивата на реките“, алармира Павлова и добави: „Държавата е тук, държавата е на мястото си, важното е да намерим усилия как да работим по-добре, а не просто да критикуваме. Ако отидем заедно, нещата изглеждат различно, когато видиш тези преспи.“
Тя обясни, че падналите дървета по пътищата са възпрепятствали снегопочистващата техника. Затова са били мобилизирани допълнително 360 души с резачки. Според Павлова кризата ще нанесе трайни инфраструктурни щети на хората, които живеят в тези региони. „Все още има десетки хиляди граждани, които са без ток, вода, достъп“, подчерта тя.
Лиляна Павлова настоя обвиняващите властта да имат предвид, че дори и в момента много хора работят на място и полагат усилия за възстановяване на щетите.

Spread the love