Момичета на „Пирин“ и „Велбъжд“ се класираха за зоналния турнир по волейбол

Filed under: Спорт |

Тимът от Разлог зае първо място, кюстендилки се наредиха трети

57-21-02-krasi2-1_Velb_vol_13g

 

Отборите на „Пирин“ (Разлог) и „Велбъжд“, момичета до 13 години, се класираха за зоновия турнир по волейбол. В зала „Осогово“ тимът от Разлог спечели първото място, а кюстендилки се наредиха на 3-то място. Другият отбор, който продължава напред, класирайки се втори, е „Етрополе“.

В първата среща съставът на домакините победи категорично с 2:0 гейма тима на Горна Малина. „Велбъжд“ отстъпи пред „Пирин“ с 2:1 гейма, след оспорвана игра.

„Момичетата играха много добре, но имат малко отборни тренировки. Заради смените в училище провеждат тренировки в различно време, а това се отразява на играта им като отбор. Имат голям потенциал“, сподели техният треньор Йорданка Василева.

Състав: Тодорка Любенова, Паола Велинова, Харитина Стоянова, Теа Иванова, Мария Тодорова, Ая Ночева, Василена Гъркова, Рая Райчева, Адел Ангелова, Ани Георгиева, Мая Ангелова и Памела Благоева.

Девойките старша възраст на „Велбъжд“, които водят в зоновата си група, след първия турнир през 2014 г. се подготвят за втория, който ще бъде в Разлог на 13-14 март.

Момчетата на „Велбъжд“ ще участват в регионален турнир, на 21-22 март в Ихтиман. Областните ученически игри по волейбол за 5-7-и клас, 8-10-и клас и 11-12-и клас ще се проведат в зала „Осогово“, на 17 и 19 март.

 

Снимката;  13-годишните волейболистки на „Велбъжд“

 

Spread the love