Пишман политикът и ОбС от БЗНС „Ал. Стамболийски” в Благоевград Димитър Урдев-Ментето пъчи гърди за кандидат-кмет

Filed under: Благоевград,Гоце Делчев |

Бившият депутат от БСП Спас Панчев обещал пари за кампанията му и искал най-малко 4-ма съветници

57-01-04  Димитър Урдев

Пишман политикът и общински съветник от групата на БЗНС „Александър Стамболийски” в местния парламент на Благоевград Димитър Урдев възнамерява да атакува кметския стол в областния център на Пиринско през есента, научи „Вяра”.

57-01-04  Спас Панчев

Той е бивш съдружник на председателя на ОбС в града Радослав Тасков от времето, когато беше начело на тв ОКО. Според запознати по темата с кметската му кандидатура Димитър Урдев дотолкова се е взел на сериозно, че непрекъснато повтарял как ще смачка по думите му „като пиявица” настоящия градоначалник д-р Атанас Камбитов. „Знам какво липсва на Благоевград, имам сили и идеи как да го управлявам и как да бъда по-добрият и по-достойният кмет”, тръбял сред приятели  и познати Митко Урдев.

57-01-04  Радослав Тасков

Финансова инжекция за спонсориране на кампанията му по време на кметските избори тази есен той пък разчитал изцяло да му бъде дадена от бившия депутат от БСП в Благоевград Спас Панчев, информираха ни още сигурни източници. Те уточниха, че въпреки факта, че към настоящия момент партийната субсидия на Панчев му е обща с тази на БСП, той е върло решен да прави силна кампания за изборите за местна власт през октомври. Със сигурност вече е ясно, че Спас Панчев залага на свои листи и кандидат-кметове в общините Сандански, Банско и Благоевград. Имената им засега обаче остават в пълна тайна. Факт е обаче, че за югозападната столица известният политик с прякор Лакомото ще заложи на своя титулуван „ибрик“ Димитър Урдев с прякора Ментето.

57-01-04  Атанас Камбитов

Преди време Димитър Урдев, който е родом от гоцеделчевското село Мусомища, дори сам заявил, че Панчев му обещал поне 100 000 лева за кампания от червената субсидия, като идеята е Урдев да вкара със себе си поне още трима общински съветници в местния парламент. За благоевградчани обаче това се оказва кауза пердута, тъй като се има предвид името и репутацията на Урдев. Неслучайно и прякорът му Ментето му е лепнат още преди време, и то от приближени до него, попаднали в капана на нелоялността му към тях. Така например скандално известната му фирма „Динатстрой“ е силно нарицателна за думата „некоректност“, защото в Югозападна България, а и в цялата страна почти няма доставчик в строителството, който да не е запален финансово от така наречения бизнесмен. Същият този авторитет на Урдев му попречи да се продаде и вече фалиралата телевизия ОКО, тъй като когато всеки един кандидат-купувач разбере кой всъщност е той, се отказва да подпише с него какъвто и да е било договор, та дори и ако той е съвсем формален. Местните познавачи пък смятат, че благодетелят му Спас Панчев трябва сериозно да преосмисли решението си и ако все пак го е взел окончателно, да се готви за драстични поражения. Потърсен за коментар от наш репортер, Д. Урдев каза, че на този етап не мисли да се кандидатира за кмет на Благоевград. ”Не казвам, че никога не съм обмислял тази идея, засега обаче я оставям настрани, тъй като имам достатъчно служебни ангажименти, които не мога просто така да занемаря и изоставя”, коментира той. Приближените до него обаче от най-тесния му кръг са повече от категорични, че нещата с кметската му кандидатура се пазят в пълна тайна и затова се отричат.

Снимките:

1 Димитър Урдев

2 Спас Панчев

3 Радослав Тасков

4 Д-р Атанас Камбитов

Spread the love

Коментар за: Пишман политикът и ОбС от БЗНС „Ал. Стамболийски” в Благоевград Димитър Урдев-Ментето пъчи гърди за кандидат-кмет

  1. ИЗВАРАТА СТАВА КМЕТ НА БЛАГОЕВГРАД.НА ТУРСКИ УРДА Е ИЗВАРА.

    JIVE BAROV
    2015/април/11 at 19:09 PM