Отчаян съдия-изпълнител продава за хилядарка изтърбушени сгради с марсилски керемиди на кооперацията в Земен, Стилян Бадев признава: Всичко е за ремонт, таванът е пропаднал

Filed under: Актуално от днес,Перник |

58-06-01 View

Частният съдия-изпълнител Стилиян Бадев от Перник стигна до паянтовите постройки на потребителна кооперация „Труд” в Земен, за да удовлетвори вземане на Централния кооперативен съюз в София. Сградата, която Бадев постави на тезгяха, е в плачевно състояние и се намира в пернишкото село Калотинци. За една тотална разруха иска първоначалното наддаване да започне от 1260 лв. Имотът даже няма и оградна мрежа, дворът е запуснат и неподдържан, а сградата в него е с гредоред на площ 60 кв. метра. „Двуетажната сграда е строена през 1955 г. Подът е дървено дюшеме, което е за ремонт. Стените са с варово покритие, таванът е паднал на места. Дограмата е дървена, покривът е с марсилски керемиди. Като цяло сградата е в лошо сътояние и за основен ремонт”, признава самият частен съдия-изпълнител.

58-06-01 w

Бадев обяви за продажба от 3727 лв. и сграда на кооперацията от 130 кв. м в пернишкото село Враня. Имотът от две стаи и кухня също е запустял и неподдържан, но състоянието му е сравнително по-добро.

„Желаем му успех, но и чудо няма да помогне на бирника да продаде тези запустели имоти. На тази криза някой е луд да хвърли, та дори и хиляда лева за порутени сгради, забравени и от бога, и то в такива села. Едва ли някога този дълг ще се погаси, не и по този начин”, коментират хората.

 

Spread the love