80 деца от СОУ ”Неофит Рилски” – Долна баня, ще пробват пистите на Боровец по програмата „Научи се да караш ски“

Filed under: Долна баня,Самоков |

59-08-05 1  PIC_0970

За трета поредна година 80 деца от втори до четвърти клас на СОУ „Неофит Рилски“ в Долна баня ще се включат в седмото издание на програмата „Научи се да караш ски“ в курорта Боровец. В продължение на четири дни тази седмица малчуганите от рилския град ще усвояват първи стъпки на белите писти под ръководството на опитните учители от ски училището на „Бороспорт“.
Тази година в програмата „Научи се да караш ски“ ще се включат общо 3350 деца в шестте ски центъра в страната – Витоша, Банско, Пампорово, Боровец, парк „Родопи“ и „Беклемето“.
За предходните вече шест години от реализацията на програмата са изразходвани над 2 милиона лева, като са преминали обучението над 14 хиляди деца.
Тази година организаторите от Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по ски са заделили за програмата „Научи се да караш ски“ над половин милион лева.
Със 7800 лв. по проект спортен клуб „Нонстоп“ в Долна баня с председател Емилия Габерова ще учи 90 деца да плуват

59-08-05 2  IMG_1596

За осма поредна година спортният клуб „Нонстоп“ в Долна баня с председател Емилия Габерова – Кирилова спечели проект по програма „Научи се да плуваш” и от 1 юли до 24 август това лято отново 90 деца ще се обучават да плуват. Общата стойност на програмата е в размер на 7800 лева. 300 000 лева са предвидените средства тази година за финансиране от Министерството на младежта и спорта на одобрените от министър Красен Кралев 26 проекта на спортните клубове от страната по програмата „Научи се да плуваш”, които ще се реализират в 13 населени места.
Планираният общ брой на децата, включени в програмата, е 3099. Заниманията ще се провеждат под ръководството на 74 спортни специалисти и треньори на 21 басейна.

 

Spread the love