ТИР отнесе светлинен ограничител за товар край Благоевград, укрепването на Кресненското дефиле къса нервите на шофьорите

 5 задръствания блокираха вчера с часове движението в участъка, багери ще укрепват ската още поне 10 дни

60-06-01  DSC00041

Главен път Е-79 в участъка Благоевград-Кулата е достоен за филм на „Дискавъри”. След зверската катастрофа, която отне живота на 50-годишен мъж, а друг бе тежко ранен вчера, ТИР отнесе светлинен ограничител за товар точно преди първия тунел недалече от Благоевград.

60-06-01  DSC00047

Пътят е толкова тежък, че не е за хора със слаби нерви или начинаещи шофьори. По него всеки ден има различни препятствия, които те дебнат отвсякъде и вечно трябва да си нащрек и с повишено внимание. Задръстванията вчера бяха най-малко 5 на брой в рамките на часове. Освен заради тежките инциденти километрични опашки в двете посоки се вият и заради работата по укрепването на скалите в района на Кресненското дефиле.

60-06-01  DSC00055

Минимум още 10 дни ще са нужни за укрепването на ската. Багери, самосвали и друга специализирана техника терасира стръмния скат. Миналата седмица огромна скала се откъсна и затрупа пътя. По чудо нямаше човешки жертви.

Снимките:

ТЕКСТОВЕ ЗА СНИВКИ

1 и 2  Машините ще работят поне още 10 дни.

3  Светлинният ограничител беше отнесен от преминаващ ТИР.

Spread the love