Шефът на ЮЗДП – Благоевград Дамян Дамянов смъмри заместника си Маринковски заради думите му „Язовир Искър е на 10 см от преливането”, изказването било неподготвено и несъгласувано

Гневни самоковци: Праче за уволнение, създаде паника сред хората

 230 служители на ЮЗДП почистиха 70 декара от поречието на река Искър

60-07-01  Damian-Damianov-1

Директорът на ЮЗДП – Благоевград Дамян Дамянов смъмри заместника си инж. Василий Маринковски, който се изказал неподготвен относно нивото на язовир „Искър”. Маринковски заявил, че нивото на язовир „Искър“ е на 10 см под преливниците и създал известна паника. Веднага от пресцентъра на ЮЗДП направиха следното уточнение: Действията на инж. Маринковски не са съгласувани с директора на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов. Изнесените от него данни не са съгласувани с компетентните институции, които имат ангажимента да следят за нивата на язовирите в страната, в това число и за нивото на язовир „Искър”.

60-07-01 маринковски

Разтревожени самоковци звъняха в редакцията да споделят страховете си от информацията за критичното ниво на яз. „Искър”. „Този човек плаче за уволнение, създаде ситуация, която ни изправи на нокти, като съобщи, че язовирът прелива”, бяха коментарите на хората.

Същевремнно близо 70 декара от поречието на река Искър в участъка от Панчарево до Пасарел бяха почистени вчера  от дървета, храсти и вършини от 230 служители на Югозападното държавно предприятие. Отстранени са и 1560 паднали или изсъхнали дървета от коритото на реката.

60-07-01  iskar2

Служителите на държавното предприятие използваха 76 автомобила с повишена проходимост, 60 моторни резачки и 2 трактора. Това е втори ден, в който служителите на ЮЗДП извършваха почистване на този участък от коритото на река Искър. Завчера  въпреки лошите климатични условия 84-ма служители отстраниха над 850 дървета, като почистиха от храсти и вършини, които препятстват нормалното оттичане на водата, над 20 декара от бреговете на реката. Освен жива сила в почистването на коритото бяха използвани 60 моторни триона, 23 автомобила с висока проходимост и два трактора. Така общата почистена площ е близо 90 декара, а отстранените дървета са над 2400.

Снимките:

1  Дамян Дамянов

2 Василий Маринковски

3  Служителите на държавното предприятие почистиха  поречието на река Искър.

 

Spread the love