Служители на ВиК-Благоевград: Предприятието ръси пари за пиар, а потъва с дълг от 2,5 млн. лв., уволняват се кадърни инженери и се назначават наши хора на синекурни длъжности

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

64-07-01 -Росица-Димитрова

ВиК-Благоевград е единственото дружеството в Югозапада, което разполага с пиар служба, въпреки че шефката инж. Росица Димитрова поголовно съкращава екипа с цел пестене на средства, в същото това време открива нов щат – „Връзки с обществеността”. „Дълговете на предприятието са над 2,5 млн. лв. Най-парадоксалното е, че говорителката мълчи като риба и за близо година време, откакто заема поста, не е направила нито едно изявление, не е дала нито един отговор по горещите теми на деня, не е изпратила нито едно съобщение”, категорични са местните журналисти. „Каква е заплатата й за това да фигурира като говорител само на книга? Няма значение коя е, важното е каква работа върши. Известно е, че на поста е назначена близка приятелка на управителката Димитрова – журналистката от радио Благоевград Кети Тренчева. Запознати твърдят, че Росица Димитрова не владее ораторското изкуство да общува с журналисти и затова си е наела Тренчева. Служители във водното дружество се чудят каква е заплатата на Кети Тренчева и как тя съчетава двете длъжности – пиар и журналист?

64-07-01  Кети Тренчева

„Не стига, че ни е орязан до кокал бюджета, пък и пиар експерти се назначават, а толкова кадърни инженери с дългогодишен стаж в дружеството бяха отстранени с формалното „сформирам нова визия на ВиК”. Толкова ли няма качествени хора в дружеството, които да отговарят и за тази дейност и трябва да се дават готови пари на някой, който е извън водното дружество”, ядосват се служители. Според тях тя не си върши работата качествено, тъй като прессъобщенията, които подготвя, са рехави, а в много от случаите и въобще ги няма и не достигат своевременно до всички медии. Кети Тренчева вчера цял ден не отговаряше на повикванията си по телефона и така и не стана ясно на какъв договор тя е назначена във ВиК-Благоевград и какви са нейните възнаграждения. Дежурният отговор на Тренчева при поставени конкретни въпроси за уволнения, нови назначения, хаос в предприятието и сметките е: „Ще ви отговоря утре”. Хората така и не дочакват отговора.

Жителите на Благоевград са пропищели от лошото качество на водата, от постоянните аварии и надупчените улици.

Снимките:

1 Росица Димитрова

2 Кети Тренчева

 

 

Spread the love