С „Валс на снежинките” Милена, Андреа, Михаела, Карлос, Митко, Деси, Северина, Юлия и Кристиян посрещнаха пролетта със 120 деца в дупнишкото училище „Св. св. Кирил и Методий”

Filed under: Актуално от днес,Дупница,Кюстендил |

„Патиланци” от Кюстендил и балерините от школата при Дома на армията обраха аплодисментите на публиката

64-05-01    06(1)

120 деца от дупнишкото училище „Св. св. Кирил и Методий” вече посрещнаха пролетта. Дългоочакваният сезон дойде за тях по време на вчерашно тържество в ОбДТ „Невена Коканова”, посветено на пролетта. Овациите обраха „Пуховците” от балетната школа към Дома на армията и военното министерство  с ръководител Мариана Стамболийска, които учат в училището.

64-05-01    33(13)

Чаровните балеринки представиха „Валс на снежинките” и „Испански танц” от балета „Лешникотрошачката” на Чайковски, които публиката бурно аплодира. За своите приятели танцуваха първокласничките Милена, Андреа и Михаела. На сцената се изявиха и възпитаниците на подготвителната група Десислава, Карлос, Митко, Деси, Северина, Юлия и Кристиян.

64-05-01    733(14)

„Патиланци” – от едноименния весел детски спектакъл, също впечатлиха малчуганите. Героите на Ран Босилек от представлението на Драматичен театър „Авансцена” при кюстендилското читалище „Братство” развеселиха хлапетата със своите невероятни приключения. В драматизацията на Люба Тодорова, поставена от Ангел Алексиев-Альошата, участваха Галя Ясенова, Мария Добрева и Цецка Близнакова. За осъществяването на инициативата помогнаха от Ротари клуб-Дупница. Ротарианците закупиха 50 билета за спектакъла, които бяха за децата от Дома за деца, лишени от родителски грижи, учещи в училище „Св. св. Кирил и Методий”.

Снимките:

1  Възпитаниците на балетната школа зарадваха приятели със сценичните си изяви.

2  „Пуховците” обраха овациите.

3 Чаровните балеринки представиха „Валс на снежинките” и „Испански танц” от балета „Лешникотрошачката” на Чайковски.

 

 

 

Spread the love