Учителят Иван Габеров награди с ранички и дипломи най-добрите скиори Богдан Миладинов, Васко Бонев, Борислав Чобалигов, Николай Габеров, Людмил Симеонов и Георги Славев от Долна баня на състезание в Боровец

Filed under: Долна баня,Общество |

Йоана Рименова, Антония Василева, Богомила Борисова и Красимира Спасова се отличиха с бързина

64-13-01  IMG_3338 64-13-01  IMG_3343

Обилен мартенски сняг поздрави победителите в състезанието по гигантски слалом по време на официалната церемония по награждаването в Боровец. Учениците от Средното общообразователно училище „Неофит Рилски“ в Долна баня за трета поредна година участват в проекта „Научи се да караш ски“.

 

64-13-01  IMG_3351 64-13-01  IMG_3354
Тази година общо 80 ученици от втори, трети и четвърти клас от началния курс на долнобанската гимназия отново бяха в продължение на четири дни на пистите в курорта Боровец. Някои от тях правиха своя прощъпалник на ски, други пък с удоволствие се спускаха по пистите, дори и по-високите и по-трудни, като тези на „Ястребец“. Добрата организация е заслуга на ръководството на СОУ „Неофит Рилски“ с директор Петя Янева, ръководителя на проекта Иван Габеров – учител по физическо възпитание, както и на началните учителки Ваня Кангалова, Анета Спасова, Марияна Димова, Красимира Караджова, Ваня Янкулова и Ива Тунчева. За нормалното протичане на четиридневното ски обучение естествено, че голяма е заслугата на ръководството на „Бороспорт“ и най-вече на Марияна Големинова, Красимир Вангелов и Снежана Ковачева, както и на осемте ски учители, които ежедневно по няколко часа бяха с начинаещите и по-напредналите свои ученици на пистите в рилския курорт. Благодарност и топли думи за Александър Бързанов, Радослав Радославов, Камелия Донева, Иван Перниклиев, Емил Стоименов, Марияна Иванова, Борислав Кощров и Виолина Миткова.
По традиция в организираното състезание по гигантски слалом в последния ден от ски училището участие взеха всички ученици, които се спуснаха по отлично подготвеното трасе на пистата.
На церемонията по официалното награждаване на най-добрите при момичетата и момчетата присъства и Снежана Делева – инспектор по физическо възпитание в Регионалния инспекторат по образованието – Софийска област, който е сред организаторите на проекта „Научи се да караш ски“.  Тя награди най-бързите малки долнобански скиорки – Йоана Рименова, Антония Василева, Богомила Борисова и Красимира Спасова с диплом и туристическа раничка.

64-13-01  IMG_3367 64-13-01 IMG_3364
Иван Габеров – ръководител на проекта и учител по физическо възпитание, пък има честта да награди най-добрите скиори – Богдан Миладинов, Васко Бонев, Борислав Чобалигов, Николай Габеров, Людмил Симеонов и Георги Славев. Победителите от състезанието по гигантски слалом от Долна баня ще имат честта да защитават авторитета на рилския град в предстоящото финално състезание между своите връстници от двете съседни общини Самоков и Долна баня, които през тази зима участваха в проекта „Научи се да караш ски“.
По информация от ски училището на „Бороспорт“ тази зима отново 500 ученици са направили първи стъпки на белите писти или са повишили своята техника в карането на ски.

Spread the love