Може и да е саботаж, обяви главният секретар Георги Костов

Filed under: България |

65-19-02-Pumen Popov

800 души, които работят в склада или имат достъп до него, ще бъдат разпитани за взрива в Иганово. Това обяви пред БЛИЦ окръжният прокурор на Пловдив Румен Ропов. „Складът, който се взривил, буквално се е изпарил. Вътре най-вероятно е имало около 2000 снаряда, което прави около тон ескплозиви. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител”, обясни още Румен Попов.

На мястото на инцидента пристигна и шефът на пловдивската полиция Пламен Узунов, който е част от кризисния щаб.

„Може и да е саботаж”, пък обяви главният секретар Георги Костов. Той поясни, че всички версии в момента са на дневен ред, но не пожела да конкретизира колко са.

„Техническите лица и експертите ще се произнесат кога може да се влезе на територията на склада, за да може да се направи оглед и там. Едва тогава ще влязат нашите служители. Когато е напълно безопасно за тях. Дотогава районът е забранен за достъп на хора. Предполага се, че все още има остатъчни взривни вещества на територията на инцидента”, добави главният секретар

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов съобщи, че за неопределено време е издал заповед да се отцепи 3-километрова зона около мястото на инцидента, в която нямат право да влизат цивилни.

 

Снимка:

Румен Попов

 

Spread the love