Заради буксуването на проекта за водния цикъл за 95 млн. лв.: БСП младежите подариха водомер на кмета на Перник Иван Иванов, съветникът Н. Николаев: Губим по старите тръби 70% от водата

Младите социалисти от Перник, Благоевград, Кюстендил и София казаха «стоп» на ямите по улиците

66-07-01  протест млади БСП

Млади социалисти подариха на кмета на Перник Иван Иванов водомер. Подаръкът беше призив към градоначалника да активизира работата, за да не бъдат загубени 95-те млн. лв. за одобрения проект за водния цикъл на града, който обхваща подмяна на водопроводната и канализационната мрежа в града. Младите социалисти протестираха с пробити туби, от които течеше вода, срещу опасността от провал на проекта.

66-07-01  пробити туби

„Срокът за изпълнението на проектите по Оперативна програма „Околна среда” е краят на 2015 г., а договор с изпълнител все още не е сключен. Перник е един от най-проблемните градове, тъй като повече от 70% от питейната вода се губи по старата и амортизирана мрежа. Загубите пък се калкулират в сметките”, заяви общинският съветник от БСП Николай Николаев.

66-07-01  стоп дупки

„За успешното реализиране на проекта са необходими и усилията на народните представители от Пернишка област и на областния управител. Сигурни сме, че те осъзнават своята отговорност и ще използват влиянието си, за да помогнат”, заявиха още младежите от БСП.

Същевременно бодрата смяна на БСП младежите от областите Перник, Благоевград, Кюстендил и София заедно с граждани от пернишкия квартал „Ралица” проведоха акция на една от главните улици в квартала – „Стара планина”. Младите хора поставиха символичен знак STOP в огромна дупка на улицата. Идеята е тази неравност, създаваща опасност от ПТП, тъй като заема цялата дясна лента за движение, да получи внимание от общината и да бъдат пренаредени паветата.

„С този изработен от нас знак искаме да кажем СТОП на дупките по улиците, СТОП на отпадъците, в които е потънал жилищният район, и не само той, защото сметоизвозването е под всякаква критика и главно – СТОП на невниманието към по-малките квартали”, споделиха от Младежкото обединение на БСП. Акцията беше подкрепена от общинските съветници от левицата Николай Николаев и Милена Милошева, която живее в този квартал.

Събралите се граждани сигнализираха за същите по големина изровени пространства и при VII ОУ „Г. С. Раковски” – там, където се пресичат улиците „Стара планина” и „Оборище”. „Виждаме, че се поправят дупки, примерно на ул. „Софийско шосе”, и бихме искали и на нашия квартал да се обърне внимание”, сподели млад мъж. Също така жителите на улиците „Ст. Заимов” и „Рила” казаха, че когато вали силен дъжд, цялата вода от Голо бърдо се излива в техните дворове и къщи, което е недопустимо за град в XXI век.

 

Spread the love