Микробус и ауди с дупнишки студенти се удариха челно при Мурсалево, шофьорът от Благоевград: Не можах да избегна свлачището, целият път е в кратери

Filed under: Благоевград,Дупница,Кочериново |

66-03-02 440 copy

5-ма души оцеляха като по чудо след страшна катастрофа при Мурсалево. Благоевградски микробус и дупнишко ауди се удариха челно. „Заради чиновническа безотговорност отново стана тежък инцидент. Обходната лента, изградена от АПИ, е неизползваема от месеци заради огромни зеещи кратери върху нея”, недоволстваха шофьори. Участниците в инцидента са с контузии и шок от преживяното, в лекия автомобил са пътували студенти от Дупница за ЮЗУ-Благоевград. Те казаха, че виновно за катастрофата най-вече е свлачището при Мурсалево. Катастрофата стана около 7 часа сутринта. Шофьори припомниха, че на същото място полски тир се хвърли върху релсите и удари пътническия влак София-Кулата.

66-03-02 442 copy

Шофьорът на благоевградския микробус с инициали Т.И. сподели: „Пътувах за София, на пътното платно се беше изсипала скална маса и рязко извих волана вляво, да я избегна. В същото време пътуващият лек автомобил срещу нас заради огромни кратери в допълнително изградената пътна лента не можа да избегне вдясно, не ни стигна място да се разминем”.

66-03-02 444 copy

Три полицейски автомобила от Дупница отцепиха опасния участък и регулираха натовареното в двете посоки движение.

От Гражданска инициатива за безопасно движение и сигурност на пътя алармираха, че има подадени до АПИ многобройни сигнали на тел. 112, че обезопасителната допълнителна лента е опасна и неизползваема.

Снимките:

1 Пътниците от лекия автомобил с ранения шофьор

2 Благоевградският микробус

3 Свлачището при Мурсалево отново е на пътната лента за София

 

Spread the love