5-има се прицелиха във вакантното място за директор на фонд „Земеделие” в Кюстендил, сред тях ексдиректорът Иван Кьосев и ликвидаторът на ВиК Йордан Лазаров

Filed under: Бобов дол,Дупница,Кюстендил |

67-01-08  valeri-radlev

Петима кандидати допуснаха до конкурса за директор на Фонд „Земеделие“ в Кюстендил. Мястото доскоро заемаше общинският съветник от Бобов дол Валери Радлев, който се опита да спаси поста си с продължителен болничен още от лятото. Той бе назначен след спечелване на конкурс в кабинета на Пламен Орешарски.

67-01-08.  Ivan Kiosev

Сега за поста ще се състезава бившият ликвидатор на ВиК Йордан Лазаров. Той бе смятан за близък на ексдепутата от ГЕРБ Валентин Микев. Лазаров изкара 3-4 години като ликвидатор на ВиК в ликвидация, след което подаде заявление за напускане. Мястото зае червеният общински съветник Милчо Христов.

67-01-08  Iordan Lazarov

За поста кандидатства бившият директор на Фонд „Земеделие“ Иван Кьосев от Сапарева баня. Той заемаше поста, преди Валери Радлев да оглави фонда. Кьосев заедно с още 27 директори на фонд „Земеделие“ във всички областни центрове в страната бе принуден по време на червеното управление да си пусне молбата за освобождаване от мястото. Тогава той остана изненадан, тъй като фондът в Кюстендил по време на неговото управление бе на едно от първите места в страната. Сред кандидатите е Андрей Граховски, Валери Христов и Ивелина Антонова. За тях в Кюстендил почти нищо не се знае. Иначе директорската заплата е между 630 и 3000 лева. Конкурсът ще се проведе на два етапа – тест и интервю. Изискването към кандидатите е да имат минимална степен на завършено образование: висше, магистър, както и професионален опит от 7 години в областта на правото, технически науки, икономика, агрономство. Петимата мераклии ще се явят на тест на 31 март. В теста ще бъдат включени въпроси, свързани с устройството и функционирането на администрацията, специализирани въпроси, свързани с функциите на длъжността. Успешно представилите се при решаването на теста ще бъдат допуснати до провеждането на интервю.

 

Снимките

1 Валери Радлев

2  Йордан Лазаров

3  Иван Кьосев

Spread the love