Дупнишкият кмет Чимев в Промишленото: Базата на училището може да се превърне в спортен център с фитнес и тенис на маса

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Базата на Промишленото може да се превърне в един малък спортен център. Има възможности за обособяване на помещение за фитнес и за тенис на маса. Хубавото е, че тази зала ще се използва от клубовете и след като стане готова спортната зала на града.“ Това заяви кметът Методи Чимев при вчерашното си посещение на Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление в Дупница.

Градоначалникът допълни, че от общината готвят проекти, с които да кандидатстват за финансиране на ремонти и оборудване в общинските учебни завадения. „В момента подготвяме документите по Оперативна програма „Региони в растеж“, където ще кандидатстваме за финансиране на общинските училища за ремонтни дейности, доставка на оборудване и ремонт на наличните спортни бази. Днес очаквам всички директори да внесат подробно разписаните потребности от инвестиция в техните училища, за да продължим работа с конкретика. Ще посетя и другите училища, за да се запозная на място“, каза Чимев. Една от причините за визитата в школото бе градоначалникът да разгледа спортния салон, който бе ремонтиран наскоро.

Както писахме, преди няколко месеца подовата настилка на залата бе изцяло подменена и сега се използва от детско-юношеските школи по волейбол и баскетбол. Те ще тренират там, до септември, когато ще бъде готова спортната зала. От общинската управа припомниха, че заради реконструкцията на спортното съоръжение клубовете са разпределени по училищните салони в града, където водят заниманията си.

Снимките:

1  Кметът Методи Чимев и изп. директор на ВК „Марек Юнион-Ивкони” Дамян Бичовски по време на посещението в салона на училището.

2 Подовата настилка на залата бе подменена и се използва от детско-юношеските школи по волейбол и баскетбол.

Spread the love