Кметът Паунов повежда кюстендилци на нов протест срещу претенциите на мюфтийството за 2 джамии и градинката на Ильо войвода в Кюстендил

Filed under: Дупница,Кюстендил |

72-02-05

Жители на Кюстендил и Карлово се вдигат на протест срещу претенциите на Главно мюфтийство за собственост върху стотици имоти в страната. Протестът ще се проведе на 3 април пред сградата на Софийския апелативен съд. За тогава е насрочено поредното заседание на Софийския апелативен съд за неоснователните претенции на Главно мюфтийство. Кюстендилци се събират на протест под надслов „Не на провокациите и посегателствата върху историята на България”. Припомняме, че близо стотина жители от двата града, начело с кметовете на Кюстендил Петър Паунов и на Карлово Емил Кабаиванов, протестираха пред Съдебната палата в София и през месец февруари, когато Апелативният съд гледа делото за правоприемство между двете мюсюлмански настоятелства относно казуса с Куршум джамия в Карлово. В Кюстендил претенциите са за двете джамии „Ахмед бей” и „Фетих Мехмед”, както и за градинката при паметника на Ильо войвода.

Снимката:

Кметовете на Карлово Емил Кабаиванов и на Кюстендил Петър Паунов протестираха и през февруари срещу претенциите на мюфтийството.

 

Spread the love