Готвачката Валентина Димитрова замеси баници за поетесата Йорданка Филипова в Дома за стари хора „Св. Петка” в Благоевград, управителката Мария Донева й подари фрезии

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

 Популярните дами Здравка Чимева, Евгения Йорданова и Мая Дамянкина аплодираха най-бурно представянето на стихосбирката „Златна есен”

76-08-01  DSCN5589 76-08-01  DSCN5597

Бившата учителка и жена на годината през 2004 г. Йорданка Филипова представи стихосбирката си „Златна есен” в Дома за стари хора „Света Петка” по покана на община Благоевград. Гости на тържеството бяха дамите от Движение „Ние, жените” в Благоевград с председател Здравка Чимева, секретаря на читалището в областния център на Пиринско Илиян Юручки, Мая Дамянкина от Обединения детски комплекс, Лалка Бенгьозова – редактор на стихосбирката, както й спонсорката на книгата Евгения Йорданова. Ръководителката на комплекса за социални услуги за възрастните хора Мария Донева поднесе букет фрезии и с прочувствено слово я поздрави от свое име и от името на всички обитатели в дома. Видимо доволна от изключитално топлото посрещане, Йорданка Филипова благодари на гостите, като им пожела здраве и късмет. „Много съм щастлива, че моята стихосбирка ви хареса, всяко едно стихотворение в нея съм написала с трепет и любов. Във всяко едно стихче съм вложила частица от себе си, сърцето и душата си”, прочувствено сподели тя.

Готвачката в Дома „Света Петка” Валентина Димитрова пък изненада гостите с вкусни баници и сладкиши. Трогателната и запомняща се среща се проведе в новата зала за трудотерапия и психологическа подкрепа в дома. За финал на срещата директорката Таня Иванова прегърна авторката и със сълзи на очи пожела нови творчески успехи на Йорданка Филипова.

Снимките:

1  От ляво надясно: Евгения Йорданова – спонсор на стихосбирката; Йорданка Филипова; Мая Дамянкина – директор на ОДК

2 Йорданка Филипова по време на представянето на стихосбирката си

 

 

Spread the love