Златко Давидов от Ихтиман: Бог чу моята въздишка, детето ми скъса обувките си на здрав мач, нямаше с какво да отиде на училище, оставаха два дни до заплата, нямах пари за нови, получих 100 евро от приятел, обади се с думите: Имаш проблем, така усетих!

Filed under: Актуално от днес,Долна баня,Самоков |

78-06-01Златко Давидов от Ихтиман _n

Златко Давидов от Ихтиман преживял вълшебен миг, който реши да сподели с читателите на вестник „Вяра”. Ето какво съобщи той: „Ние сме семейство Давидови от град Ихтиман. Преживяваме ежедневно опитности и невероятни неща с Господа в своята вяра! Бог е същият вчера, днес и утре. Това е Богът, който бе с Ной, Аврам, Йов и всички герои на вярата, чуден е нашият Избавител, грижи се за нашите нужди ежедневно. Ако Бог има грижата за рошавото врабче на улицата, колко повече за нас. Една вечер синът ми се прибра и беше скъсал обувките си след здрав мач. Беше ги съсипал и на другия ден нямаше с какво да отиде на училище, а на мен ми оставаха два дни до заплата, нямах в момента пари да му купя. Казах му да си остане у дома и че ще напиша бележка на класния ръководител. Гошко остана у дома, а аз отидох на работа, но ми беше много тъжно в душата. Това не споделих с никого, знаехме го аз и съпругата ми! Преди обяд телефонът ми звънна, обади се един мой много скъп приятел, на когото предавам библейските истини. Той ми каза: „Как си, братко? Тревожи ли те нещо? Имаш проблем, нали?“ Казах просто: „Не се притеснявай, всичко е наред“. Не исках никой да разбере моментния проблем. Винаги избягваме да се оплакваме, че това е лошо свидетелство. Той ми каза, че има нещо, защото днес тръгнал да преведе 100 евро на баща си за България, но Бог насочил мислите му към мен и един глас му прошепнал: „Преведи ги тези пари на Златко“.

Аз останах изумен, нямах думи. Проблемът ми не беше споделен с никого преди това! След час и половина парите бяха преведени и когато благодарих на приятеля ми за помощта, той каза следното: „Не благодари на мен, а на Бог, защото толкова много те обича теб и семейството ти, че днес аз съм участник в тази чудна опитност”. Радостта беше взаимна. Аз купих подарък на всеки у дома и Гошко имаше чисто нови маратонки от Исус!

Бог се грижи, не забравяйте, приятели! Той чу само моята въздишка в тази ситуация. Благословен да е Царят на царете!”

 

Spread the love