27-годишен софиянец се обеси на дърво край Банско, кметицата на Обидим Марияна Зинкова: Потресена съм, трагедията почерни селото преди Великден

Filed under: Актуално от днес,Банско |

Младият мъж е бил обявен за издирване от родителите си, 3 дни го търсили 100 души и следово куче

linejka3

Млад мъж от София бе намерен обесен в гориста местност край с. Обидим, община Банско, вчера. 27-годишният столичанин изчезнал от дома си на 2 април, оттогава родителите му подали сигнал и започнало издирване. Те казали на полицаите, че вероятно младежът е заминал за с. Обидим, тъй като преди година те си купили селска къща, ремонтирали я и често отсядали там за почивните дни. Така жителите на селото били информирани, че има вероятност момчето да е в района и в събота започнали издирване. Над 100 човека от Обидим, Места и други съседни села започнали да обикалят района. Полицаите също се включили да търсят заедно с тях със следово куче. Три дни след това издирвателната акция приключила с тъжната вест, че тялото на момчето все пак е открито да виси на дърво на около 3 км от селото. След направения оглед на трупа е установено, че по него няма следи от насилие.

Хората в с. Обидим и съседните на него села са шокирани и в ужас от случилото се. Те недоумяват какви са причините, довели младия мъж до това да посегне на живота си. В потрес от случилото се е и кметцата на с. Обидим Марияна Зинкова, която вчера каза пред наш репортер, че познава семйството на обесилия се мъж бегло. „Не познавах лично момчето, повече съм контактувала с майката. Впечатлението, което оставиха в мен, бе изключително добро, това са тихи и кротки хора, никога не сме имали проблеми с тях. Уважаваха всички, ние също ги почитахме. Преди години купиха къщата тук, идваха често да почиват в нея, потресена съм от станалото и нямам никакво обяснение. Трагедията е голяма, всички съчувстваме на родителите и нямаме логично обяснение на нещата”, лаконично коментира тя.

Засега все още причината за самоубийството на 27-годишния софиянец, чието име не се разкрива, остава неясна. Предполага се обаче, че младежът е посегнал на живота си заради здравословен проблем.

 

Spread the love