Във великденска работилница: Мария Торошанова шари майсторски яйца с писалка и восък в пенсионерски клуб „Надежда” в Долна баня, председателката А. Лазарова изписа детелина

Filed under: Актуално от днес,Долна баня,Самоков |

С подкрепата на кмета Вл. Джамбазки жените подготвиха 700 торби с подаръци, 2200 козунака и яйца за социално слаби и болни хора

80-06-01  IMG_3561

Сръчната Мария Торошанова шари яйца на Велика сряда в празнична работилница в пенсионерски клуб „Надежда“ в Долна баня. Своя опит и талант тя показа и на дошлите да й помогнат дами от пенсионерския клуб. Торошанова се прояви като истинска майсторка и изписа красиви шарки с писалка и восък. Писалка грабна и председателката на долнобанските пенсионери Атанаска Лазарова и направи красива детелина.

80-06-01  IMG_3563

За осма поредна година, откакто Владимир Джамбазов е кмет на община Долна баня, за Великден и Коледа бедните, болни и хората с посребрени коси се радват на заслужено внимание и подкрепа. Жените от пенсионерския клуб и тази година активно се включиха в подготовката и направата на 700 торби с великденски подаръци, толкова козунаци и 2200 шарени яйца, които ще раздадат на възрастни, социално слаби, безработни и болни хора.

80-06-01  index

„Майсторийки за Великден“ пък украсиха витрината на централния магазин на Потребителна кооперация „Напредък“ в центъра на Долна баня. Традиционната изложба е организирана и подредена от служителите на народно читалище „Рила -1898“ със секретар Маргарита Стефанова. В изложбата със свои произведения участват долнобанските майсторки Малинка Симонова, Нина Кьосева, Цветанка Стамболийска, Ангелина Грозева, Венета Стринска и Маргарита Стефанова.

Свои великденчета показват и децата от школата по рисуване към читалището, служителките от библиотеката и културно-информационния център Даниела Стоилова и Атанаска Тодорова, възпитаниците от Центъра за обществена подкрепа и най-малките долнобанчета от ОДЗ „Юрий Гагарин“ с помощта на своите учителки Валентина Апостолова, Виолета Стойчева, Илонка Григорова и Румяна Торошанова.

Spread the love