Дъщерята на прокурор Светлана Ризова – Станислава режисира модерната версия на „Пепеляшка” в Кюстендил, влиза в ролята на кралицата

Filed under: Актуално от днес,Кюстендил |

 Ерик Костадинов: Аз играя принца, и в живота, и на сцената сме приятели

 Кристина Генова: Винаги съм си мечтала да бъда принцеса

80-05-01 SAMO-RIZOVA

Дъщерята на прокурор Светлана Ризова – 17-годишната Станислава Ризова, и младите актьори от Езикова гимназия „Петър Берон“ са в трескава подготовка за поставянето на пиесата „Пепеляшка”. „Това е модерна версия на приказката, ще бъде нещо като мюзикъл”, издаде Станислава, която близки и приятели наричат Съни. Освен автор на постановката Съни е режисьор, сценарист и сама е подбрала музиката – мотиви от „Царицата на чардаша“ и класическа музика.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Театралната трупа, която се е оформила през годините, са все приятели с еднакви цели и мечти. „Още на три годинки се качих на сцената да поднасям цветя на известни актьори и оттогава се запалих по театъра, обичам да гледам постановки на кюстендилска и столични сцени. Започнах да пиша, защото мисля, че имам таланта да покажа нещо ново и нещо по-различно”, обясни младата авторка, която призна, че обича аплодисментите и усмивките на публиката. Първата й пиеса е „Принцеса Кагуя”. „Имаме си вече и фенове, които ни търсят и с нетърпение чакат новата постановка”, се хвалят младите актьори на репетицията. Съни сериозно се е заела и с новата си роля на кралица, майка на принца. Ерик Костадинов влиза в ролята на принца. „С удоволствие играя ролята, забавлявам се, ние сме си приятели на сцената и в живота, помагаме си. Очаквам с нетърпение премиерата и си пожелавам да имаме повече аплодисменти”, каза той. Пепеляшка ще бъде изиграна от Кристияна Генова:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Винаги съм мечтала да играя принцеса, ролята е забавна и ми дава възможност да се изявя. Благодарна съм на Съни, която винаги е правила невероятни сценарии, има неповторими идеи. Мисля, че тази пиеса е една от най-добрите й творби. Тя пише забавно, иновативно и артистично. А и ние, цялата група, я подкрепяме и се забавляваме“.

Съни успоредно с театралните ангажименти усилено се подготвя за националната олимпиада по философия и рисува компютърна графика. Учи с желание японски език, практикува го на живо с културния аташе Мивако Токомицо. Както всички представления досега, и предстоящето, което ще се играе на 17 април в Драматичния театър, ще бъде благотворително. Средствата ще отидат за лечение на болни деца от града.

 

 

Spread the love