Черeн Великден в Пиринско: Откриха мъртъв Сашо Евтимов – протеже на бизнесмена от Селище Нено Димитров, кметът Благой Панайотов: Потресен съм

Filed under: Благоевград |

Жена скочи от моста край петричкото село Рибник

81-01-02  008875.jpeg

31-годишен мъж от Белица бе открит мъртъв в благоевградското село Селище. Безжизненото тяло на Сашо Евтимов е намерено около 11 часа вчера сутрин в крайпътно заведение, намиращо се на пътя Селище – Логодаж, собственост на местния бизнесмен Нено Димитров. Около трупа е имало единствено разхвърляни фасове. По първоначална информация на полицията няма данни за насилие.

81-01-02 Благой Панайотов

Откритият мъж е бил бездомник, приютен от Димитров, който му давал храна и пари. Младото момче от месеци било под крилото на Нено Димитров, той го наел да работи при него, за да припечелва по някой лев. Вечерта, преди да бъде намерен мъртъв, Сашо дори получил аванс и отишъл да се забавлява, разкриват негови приятели, с които той работел заедно. Младият мъж поканил и тях, но тъй като те отказали, отишъл сам, без да се притеснява, тъй като често ходел в заведението и имал и други познати. Какво е станало след това обаче, към момента никой не се наема да каже, тъй като тече разследване за установяване на точните причини за мистериозната му смърт. След като на следващата сутрин е открит мъртъв, трупът му е закаран в моргата в Благоевград за аутопсия. Източници разкриват още, че Сашо преди повече от четири месеца напуснал Белица и дошъл в Благоевград с идеята да си намери работа, тъй като в родния си град от дълго време бил безработен. Така попаднал при Нено Димитров, който го наел да му помага. Младокът не е споделял да има семейство или жена, дори обратното – казвал, че в Белица никой не го чака. Кметът на с. Селище Благой Панайотов каза, че е потресен от станалото. „Нямам обяснение какво точно се е случило, не познавам момчето, но знам Нено. Той е един изключително отговорен човек с голямо сърце. Преди време чух, че е взел при себе си на работа Сашко, за да му помага. Често го канеше и в караваната на пътя, която стопанисва от много години, даваше му храна и му помагаше с каквото може. Не съм чул от някой лошо за него, затова нямам обяснение за лошата вест”, коментира той. Жена на 60 години пък се хвърли в буйните води на р. Струма от моста край петричкото село Рибник. Инцидентът стана вчера, малко след 13 часа на обяд. Тя се е хвърлила във водите умишлено, уточниха от ОД МВР – Благоевград. Сигнал за трагедията е подал полицейски служител, който този ден е бил в почивка. Той пътувал към Петрич с колата си, когато видял как жена на видима възраст около 60  години се качила на парапета на моста и полетяла надолу. Веднага подал сигнал и на мястото незебавно пристигнали екипи на полицията, на пожарната и на Спешен център. Два часа по-късно трупът на жената бе изхвърлен на брега от самата река, но самоличността й до късната вечер вчера не бе установена. Полицаи започнаха да разпитват жителите на близките населени места за нея, а целта им е да разберат дали има жена от тези селища, която е в неизвестност. Припомняме, че мостът край петричкото село Рибник се срути за първи път на 23 май 2012 година. Нямаше жертви и пострадали. Лек автомобил падна в река Струма, но шофьорът успя бързо да излезе невредим от колата. Срутиха се и двете платна на съоръжението. Близо година продължи ремонтът и възстановяването на моста. През това време движението се осъществяваше по обходен маршрут.

Снимките:

1 Трупът на Сашо от Белица бе откаран за аутопсия в моргата в Благоевград.

2  Благой Панайотов

 

Spread the love