Кметът на Разлог: Сезираме прокуратурата за мача с „Верея”

Filed under: Спорт |

Ако се докаже, че дори един футболист от „Пирин” (Разлог) е извършил нещо нередно в този мач, аз съм готов да извадя отбора от „Б“ група, обяви Красимир Герчев

83-22-01-Apostol Apostolov

Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев съобщи пред  медиите, че сезира прокуратурата за мача с „Верея”. Както simitli.info написа, футболистите на „Пирин” (Разлог) били взели 12 000 лева, за да загубят мача с Верея”, цитирайки кмета на Симитли Апостол Апостолов.

„Сезираме прокуратурата и искаме разследване на въпросния мач. Ако се докаже, че дори един футболист от „Пирин” (Разлог) е извършил нещо нередно в този мач, аз съм готов да извадя отбора от „Б“ група. Ако се окаже, че няма нищо нередно в този мач, със сигурност ще заведем дело за уронване на престижа на нашия клуб. В последните години ние нееднократно сме доказали, че играем истински и мъжки футбол и може да проверите, че почти нямаме загуба у дома и не може по този начин да бъдем заливани с помия“, категоричен беше кметът на община Разлог.

83-22-01-krasimir-gerchev-kmet-razlog

На практика общината издържа вече няколко години местния „Пирин”, който играе 3-тия си сезон поред в „Б“ групата. През този сезон отборът има само две загуби като домакин, въпреки че играе домакинските си срещи в Банско.

През пролетния полусезон „Пирин” (Разлог) вече 6 кръга няма победа, след като отборът бе напуснат от ключови играчи като Мартин Сечков, Владимир Каптиев и капитана Евгени Тунтев.

БФС дава „Б“ група на прокуратурата – съмнения за черно тото

Българският футболен съюз сезира официално прокуратурата и полицията в Благоевград във връзка с появилите се в публичното пространство през последните дни изявления за уреждане на мачове от „Б“ футболна групa. Представители на „Септември” (Симитли), „Локомотив” (Мездра), „Верея” (Стара Загора), „Ботев” (Враца) и „Пирин” (Разлог) ще трябва да се явят пред комисията по етика и феърплей към БФС, за да дадат своите обяснения по изнесените информации.

В същото време Българският футболен съюз изразява своето очакване правоохранителните органи да извършат необходимото, за да бъде изяснена истината, след което да се наложат санкции на виновните, ако вината им бъде доказана.

Снимка:

1 Апостол Апостолов

2 Инж. Красимир Герчев

 

 

 

Spread the love