Продавачката Венетка Цурева вдигна парти за 60-ия си юбилей в Благоевград: Най-трудни бяха нощните смени, ругали са ме пияници

Filed under: Благоевград |

83-03-03  venetka cureva1 copy

Със стилно парти дългогодишната служителка зад щанда Венетка Цурева отбеляза 60-годишен юбилей и излезе в заслужен отдих. Венчето – както я  наричаха  клиентите, близо двадесет години наред се труди в денонощния магазин в центъра на  Благоевград.

83-03-03  venetka2

Лъчезарната жена събра близки и роднини на почерпка в популярно заведение край града. Изненадаха я с прекрасен колаж със снимки. Край юбилярката бяха и двете й дъщери Любима, която е наследила работата й в магазина, и Катя, която се труди  в цигарената фабрика. ”Най-трудни бяха нощните смени, идвали са пияни и са ме  ругали”, сподели пред „Вяра” Венетка Цурева. Въпреки това тя винаги е била отзивчива и винаги усмихната. Знаела е по име редовните клиенти и ги е подканяла какво да си купят, даже им е давала и рецепти. Сега след пенсионирането си ще се отдаде на спокойствието и на децата, ще се върти около печката. Хобито й е свързано с цветята, терасата и градината й са пълни с цветя.  Ако я викнат да помогне в магазина, казва, че няма да откаже.

Венчето е един невероятен човек, изпълнен винаги с много оптимизъм, усмивки, интелект и непринуденост – заслужаващ много здраве, щастие и сбъднати мечти след пенсионирането, пише в специално писмо от редовните  клиенти, което до сълзи трогва юбилярката.

Снимките:

1   Венчето близо двадесет години наред се труди в денонощен  магазин.

2  Венетка Цурева с най-близките си хора

 

Spread the love