Директорката на ОПУ „Н. Рилски” в Самоков Марияна Солунска: Депутатският брат Людмил Методиев не разпродава радиатори, за ремонта заделихме 100 хил. лв. от школския бюджет

Filed under: Самоков |

 Отпадъчните материали ще предадем за вторични суровини, учебните занятия протичат спокойно

85-02-02 -Марияна Солунска  Директор на Самоков

Отпадъчният материал от ремонта на най-голямото училище в Самоков – ОПУ „Неофит Рилски”, който се извършва от роднини на депутата Александър Методиев, се съхранява в двора и складовите помещения. Целият ремонт е под контрол и всичко е описано под бройка, заяви директорката на училището Марияна Солунска във връзка с коментарите на самоковци, че старите радиатори ще бъдат разпродадени от брата на Бат Сали – Людмил.

85-02-02 Людмил-Методиев

Хората се усъмниха и дали Сали не е помогнал на роднините си Иван Атанасов – представител на фирма „Ливтас” ЕООД, в съдружие с „Хидрострой БГ-63“ ЕООД с управител Боян Захариев да спечелят обществената поръчка за 589 399.74 лв. „Не е вярно, че братът на Александър Методиев разпродава материала.

85-02-02 georgiev

Аз лично попитах кмета на община Самоков Владимир Георгиев какво ще правим с отпадъчния материал – като дограма, радиатори, железа. Комисия ще оцени материала. Всичко отива за вторични суровини, а от там парите, които се вземат с фактури, влизат в бюджета на училището или в общинския бюджет. Това предстои да бъде решено от кмета. Искам да поясня, че чинове за бракуване нямам. Учениците са в нормален учебен процес. Общо са 16 паралелките. По осем паралелки учат на двата етажа. Осем учат сутрин, осем следобед и по този начин учебният процес не е нарушен.

85-02-02 Методиев

Учебният процес е много по-спокоен, защото учат по-малко ученици с така направената програма. Другото, което е много важно относно съфинансирането на проекта, това са пари спестени, лични средства 15% от бюджета на училището. Не са парите от бюджета на община Самоков. Ние сме на делегирани бюджети.

85-02-02-отпадъчния материал на съхранение

Аз имам пари, които съм спестила, и ремонтът се съфинансира по проекта с около 100 хил. лв., които ги давам аз от бюджета, а не са общински пари. От 2010 година съм директор на ОПУ „Неофит Рилски”, в училището работят професионалисти, колеги сърцати хора, дългогодишни преподаватели, които познават децата, познават традициите, добре се работи. Най хубавото е, че нямаме някакви сериозни проблеми с учениците от рода на сбивания, агресии, побоища ,просто до момента нищо драстично няма”, заяви Марияна Солунска.

 

Снимките

1 Марияна Солунска

2 Людмил Методиев

3 Владимир Георгиев

4 Александър Методиев

5 Отпадъчният материал

 

Spread the love

Коментар за: Директорката на ОПУ „Н. Рилски” в Самоков Марияна Солунска: Депутатският брат Людмил Методиев не разпродава радиатори, за ремонта заделихме 100 хил. лв. от школския бюджет

  1. Голям сеир ,цялата статия е един сеир,така се спестяват пари във днешно време – а на мангалите им е във кръвта да привличат желязо.

    Вашият коментар
    2015/април/18 at 9:22 AM