Затворник с парафин в пениса поиска от държавата 30 хил. лв., хванах рак в ареста в Благоевград от мръсно бельо и липса на тоалетна

 Михаил Славчев трябва да плати над 2 бона разноски по делото, след като лекарите не откриха тумор

Digimax A50 / KENOX Q2

Затворник от Бобов дол с парафин в пениса упрекна Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ за здравословни проблеми и поиска обезщетение в размер на 30 000 лв. заради тумор на пикочния мехур. Михаил Славчев попаднал в следствения арест на Благоевград заради кражби, а по-късно е преместен в бобовдолския зандан. Славчев заведе дело в административния съд в Кюстендил, като в исковата си молба той посочва, че е претърпял неимуществени вреди, изразяващи се в болки и страдания, настъпили поради необратимо увреждане на здравето (тумор на пикочния мехур), като резултат от лошите хигиенно-битови условия в следствен арест – Благоевград (липса на тоалетна, чиста вода, чист въздух в арестното помещение и мръсно спално бельо). Според документите по делото рецидивистът е бил задържан в периода от 19.10.2012 г. до м. юни 2013 г.

Проблемите на мъжа започват, когато той влиза в ареста след поредната си кражба. От представените доказателства по делото се установява, че на 22.10.2012 г. (след постъпване на ищеца в следствения арест в Благоевград) му е извършен първоначален преглед, при който лицето е съобщило, че боледува от язва и има проблеми със сърцето. На 21.11.2012 г. поради оплакване за възпаление и невъзможност за уриниране е извършен преглед, при който Михаил съобщил, че има инжектиран парафин в половия орган преди няколко години. Назначено е лечение, което обаче не дава резултат. Наложило се затворникът да бъде отведен в благоевградската болница, където му поставят диагноза парафинофимоза, а по-късно е настанен за лечение в столична клиника. На 02.07.2013 г. мъжът претърпял операция, след което е изписан без урологични оплаквания. По делото е назначена и медицинска експертиза, чието заключение е, че липсват данни за туморно неопластично заболяване на пикочния мехур. Последвало и хистолочино изследване, което също потвърждава, че Михаил няма рак.

Така рецидивистът се прости освен с парафина в члена си и с 30 хил.лв., които очакваше да получи от държавата. Михаил ще трябва да заплати направените разноски по делото в размер на 1430 лв. и за вещи лица – 934 лв. Решението на съдия Николета Карамфилова от административния съд в Кюстендил може да се обжалва пред по-горна инстанция – САС.

Снимката:  Съдия Николета Карамфилова

 

Spread the love