Чужденци пощуриха спешните медици в Благоевград, пияни албанци и 3 виетнамки с алкохолно натравяне, д-р Арабаджиев: В шок сме, младите превъртяха

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

99-02-01-д-р Владимир Рабаджийски.jpeg

Три момичета от Виетнам попаднаха в Спешното приемно отделение (СПО) на Благоевград през уикенда със симптоми на алкохолно натравяне. Цяла нощ екипите на Спешен център – Благоевград бяха на крак, за да приемат пострадалите, които след безразборно погълнатото количество алкохол, гарниран с марихуана и цигари, бяха настанени в СПО в критично състояние. Компания в отделението им правиха и албанци, които също така бяха открити мъртвопияни и имаха нужда от лекарска помощ. Медиците в СПО в областния център на Пиринско са, меко казано, притеснени от случващото се. Лекарите коментират, че до момента подобен бум на отровени лица с алкохол не е отчитан. „Това е безумие, всички сме в шок. Не знам какво да мислим, младите хора превъртяха”, коментира пред репортер на в. „Вяра” началникът на СПО в Благоевград д-р Владимр Рабаджийски.

Както писахме, дни наред безобразното поведение на студенти в Благоевград, които пият и след това се бият се превърна в „емблема” на града. Ден преди уикенда съобщихме за бой между трима грузински студенти от АУБ и сръбски студент. Те се биха пред дискотека „Графити“, известна с това, че е любимото място на студентите от АУБ. С разкървавено ухо пострадалият сърбин тогава премина през Спешно отделение на МБАЛ – Благоевград, но отказа да депозира жала срещу нападателите си в полицията в града. „Ето това прави алкохолът, младите хора прибягват до него, когато са напрегнати или в състояние на дискомфорт. Само че алкохолът не води до нищо добро, за момента успокоява, но когато се прекали с него, нещата излизат извън контрол”, коментират притеснени лекарите.

Снимка – д-р Вл. Рабаджийски

Spread the love