Прокурор Емил Павлов от Районна прокуратура-Дупница: Полицаите, работили по случая с побоя над сина на РЗИ инспекторката Радослава Дичева – Николай, са си свършили работата, няма престъпление от тях

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

 Разследването на скандалния случай стартира, след като „Вяра” потърси информация за жестокото меле в центъра на Дупница

89-03-01   Emil-Pavlov

Прокуратурата не откри доказателства за извършено престъпление от полицейските служители на РУ-Дупница, работили по скандалния случай с побоя над сина на РЗИ инспекторката Дичева от Дупница – Николай, съобщи прокурор Емил Павлов от Районна прокуратура-Дупница.

89-03-01   Минко Минков 76_o

Както „Вяра” писа, кикбоксьорът Славчо Павлов от клуба на приближения на Братя Галеви Минко Минков в Дупница с още 8 биячи нападна и преби в дискотека „Бар де лукс” 23-годишния Николай Дичев. Любопитна подробност в случая е фактът, че заведението попада в района, за който като инспектор от РЗИ отговоря майката на пострадалия Радослава Дичева.

89-03-01   Радослава Дичева_n

Мелето стана на 29 ноември миналата година в 2 часа през нощта. Един месец обаче нито полицията, нито прокуратурата си помръднаха пръста, за да разследват случая, докато на 14 януари 2015 г. „Вяра” не се зае да разнищи инцидента.

89-03-01  -valentin-galabov

През януари потърсихме говорителя на дупнишката прокуратура Емил Павлов, за да се информираме за случая. Съобщиха ни обаче, че нямат данни за боя и при тях не е заведено дело. Свързахме се и с говорителя на ОДП на МВР-Кюстендил Катя Табачка. Тя също не можа да си спомни за подобен инцидент. Пуснахме писмено запитване до пресцентъра на полицията в Кюстендил.

Потърсихме и полицейския началник в Дупница Валентин Гълъбов и му разказахме за инцидента. Той заяви, че ще ни бъде отговорено чрез пресцентъра. В 17,02 часа на 14 януари получихме отговор на редакционния имейл със следния текст: „По случая имаме постъпила жалба в РУ-Дупница на 15 декември 2014 г. Извършена е обстойна проверка и материалите са внесени в Районна прокуратура-Дупница. Събраните материали са внесени днес (б.р. – 14.01.2015 г.) в прокуратурата”. На въпроса как така днес, точно след като ние ви се обадихме, последва отговор, че не е точно така.

89-03-01  славчо павлов

От майката на пострадалия Николай – Радослава Дичева, разбрахме, че тя лично е подала сигнал за инцидента. Дичева се обадила на дежурния в полицията в Дупница. „Първо си извадете медицинските, после елате да подадете при нас жалба”, отсякъл дежурният, вместо да изпрати патрулни коли и да отцепят района и да щракнат белезниците на гарда.

Соченият за гард на заведението Славчо Павлов от Ресилово нападнал в гръб Николай Дичев, който седял на едно от сепаретата в заведението. Заедно с още 8 гарда го смазали от бой пред заведението. Съблекли му коженото яке и му отмъкнали портфейл с 300 долара. Боят е станал буквално на крачки от полицейското управление в Дупница. Николай е с тежка телесна повреда, а пък Славчо Павлов изобщо не е задържан. Той е на свобода и не е прекарал дори час в полицията.

Радослава Дичева, която оставила на болничното легло сина си в София, намерила време, за да пусне жалба в полицията дни след инцидента. Успяхме да се свържем и с нея. Тогава тя сподели: „Аз съм в ужасен стрес, детето ми не е добре. Непрекъснато съм по лекари, но се надявам, че случаят няма да се потули. Опасявам се обаче, че вече е взет страхът на свидетелите, опасявам се, че на Славчо Павлов може всичко да му се размине, защото нямам информация дали срещу него са предприети действия. Доколкото знам, той е на свобода и е безгрижен.” Тя потвърди, че Николай с нищо не е провокирал побоя, двамата дори не се познават.

Пред свидетели разследващи полицаи са подхвърлили: „Ние можем да го извикаме и да ви се извини”, все едно момчетата просто са се сдърпали, твърдят наши източници.

Снимките:

1 Емил Павлов

2 Минко Минков

3 Радослава Дичева

4 Валентин Гълъбов

5 Славчо Павлов

Spread the love